EMA

Nervoza pred Emo vse večja

Deset slovenskih izvajalcev za vstopnico na 64. Pesem Evrovizije Strokovna komisija bo izbrala dve, zmagovalno pa poslušalci.
Fotografija: Lani nas je na pesmi Evrovizije zastopala pevka Lea Sirk, ki bo tokrat nastopila v revijalnem delu. FOTO: Ana Gregurič
Odpri galerijo
Lani nas je na pesmi Evrovizije zastopala pevka Lea Sirk, ki bo tokrat nastopila v revijalnem delu. FOTO: Ana Gregurič

Letošnje, že 64. finalno tekmovanje za Pesem Evrovizije bo 18. maja v Tel Avivu. Glasbenik, glasbenica ali skupina, ki jo bomo na letošnji Eurosong že 25. zapored poslali Slovenci, pa se bo morala najprej prebiti skozi sito prvega predizbora, ki bo v torek, 14. maja. Še en predizbor glasbenike čaka dva dneva pred finalom.
Ajda Smrekar bo letos vodila izbor Eme. FOTO: David Lotrič
Ajda Smrekar bo letos vodila izbor Eme. FOTO: David Lotrič

Za evrovizijsko vozovnico na izboru Eme, ki ga bomo lahko v soboto, 16. februarja, spremljali na prvem programu Televizije Slovenija, se poteguje 10 izvajalcev. Kot prva bo na oder stopila Kim. Sledili ji bodo Renata Mohorič, René, Fed Horses, Ula Ložar, Lumberjack, Okustični, Inmate, Zala Kralj & Gašper Šantl ter Raiven. Pesmi je izbrala štiričlanska strokovna komisija, v kateri so bili Lea Sirk, ki nas je na Pesmi Evrovizije zastopala lani, vodja založniške dejavnosti ZKP pri RTV Mojca Menart, glasbeni urednik in urednik glasbenega uredništva Vala 202 Žiga Klančar ter urednik izbora Ema – Pesem Evrovizije 2019 Aleksander Radić.


Gostiteljica, ki bo televizijske gledalce popeljala skozi letošnji izbor, bo Ajda Smrekar, v radijskem prenosu bo to Maj Valerij. Alternativni prenos boste lahko spremljali tudi na spletni strani rtvslo.si, kjer bosta dogajanje spremljala stand up komičarka Tanja Kocman ter stand up komik in improvizator Rok Bohinc, ki ga videvamo tudi v mladinski oddaji Osvežilna fronta.

Tanja in Rok pa ne bosta sama, saj se jima bodo pred mikrofonom pridružili tako imenovani vplivneži, s katerimi bosta klepetala o najbolj vroči temi večera, torej Emi. Poleg tekmovalcev bodo nastopili trije glasbeni gosti, in sicer lanska zmagovalka Lea Sirk, Španec inoT, ki je Slovenijo osvojil z mojstrskimi vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov, ter Smaal Tokk, primorski raper, ki ustvarja glasbo, podobno mešanici rocka in jazza z govorjeno besedo.


Nervoze med nastopajočimi pa pred Emo ne manjka, temperatura narašča tudi med poslušalci, ki se po slišanih kratkih insertih pesmi na družabnih omrežjih že veselo prerekajo o tem, katera nima nobene možnosti za uspeh in katera bi lahko prepričala tudi poslušalce v Tel Avivu. Še najbolj jih znova moti, da bo o dveh pesmih, ki bosta v finalu, odločala najprej tričlanska strokovna komisija, ki bo med 10 skladbami izbrala dve za superfinale, šele na koncu bo besedo dobilo ljudstvo, ki bo s telefonskim glasovanjem izbralo zmagovalko Eme. Katera bo to, je težko napovedati, saj so okusi sila različni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije