EVROVIZIJA

Nemci stavijo na Slovenca, ki ga kličejo Bubi (VIDEO)

Slovencu je za Nemčijo napisal pesem Boris Milanov, producent, katerega skladbe so se v zadnjih štirih letih povzpele skoraj na vrh. 
Fotografija: Nemci stavijo na Slovenca. FOTO:  Reuters Pictures
Odpri galerijo
Nemci stavijo na Slovenca. FOTO:  Reuters Pictures

Kot strela z jasnega je udarila novica, da bo Nemčijo na letošnji Evroviziji v Rotterdamu zastopal Slovenec Benjamin Dolić, ki ga v Nemčiji bolje poznajo pod imenom Ben Dolic, Nemci pa ga ljubkovalno kličejo Bubi.



Preden je Benjaminu uspelo v tujini, je svojo kariero poskušal zgraditi v Sloveniji. V šovu Slovenija ima talent je kot 12-letni deček nastopil tisto leto, ko je slavila Lina Kuduzović. Očaral je občinstvo in žirijo, ko je odpel skladbo Michaela Jacksona Thriller in se prebil v polfinale. Po koncu šova je deloval v skupini D Base, s katero je leta 2016 na Emi predstavil skladbo Spet živ.



V nemškem šovu The Voice je leta 2018 navdušil z Rihannino skladbo Stay in se prebil vse do finala, ko je moral končno zmago prepustiti Sameulu Röschu.

Pod skladbo se je podpisal uveljavljeni producent Boris Milanov s svojo ekipo, ki se v zadnjih štirih letih lahko pohvali z izjemnimi dosežki na Evroviziji. Njegove skladbe so namreč štiri leta zapored končale med top sedmimi skladbami, tri celo med top štirimi. Leta 2017 je njegovo skladbo pel Kristian Kostov (Beautiful Mess), ki je osvojil drugo mesto. Cesár Sampson je leta 2018 s skladbo Nobody But You osvojil tretje mesto, Poli Genova pa se je leta 2016 s skladbo If Love Was a Crime zavihtela na četrto mesto. Milanov pod okrilje svoje mednarodne založbe Symphonix rad vzame mlade in še ne uveljavljene glasbene talente, ki jim pomaga, da se uveljavijo v svetu glasbe.



Tako kot so evrovizijski navdušenci že secirali slovensko izvajalko Ano Soklič in njeno skladbo Voda, tako so se tudi lotili že Benove skladbe Violent Thing, ki so jo Nemci izbrali na internem izboru. Navdušeni so nad njegovim vokalom, prav tako pa jih je prepričala moderna produkcija. Pravijo, da gre za skladbo in videospot, ki bosta svoje mesto nedvomno našla tudi na MTV.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije