IGRA PRESTOLOV

Največja bitka v zgodovini televizije

Objavljeno 08. december 2018 14.54 | Posodobljeno 08. december 2018 14.54 | Piše: A. P.

Nočni vitez spregovoril o zadnji sezoni Igre prestolov. Ni razkril, kdo bo na kocnu osvojil Jekleni prestol.

Bo Jon Snow zasedel prestol? FOTO: Guliver/Cover Images
Najtežje pričakovana televizijska produkcija je nedvomno zadnja sezona Igre prestolov. Ena najbolj odmevnih in vplivnih produkcij desetletja bo prihodnje leto dočakala veliki finale. Govori se, da so producenti odločeni, da pričarajo največji bojni prizor v zgodovini televizije. Igra prestolov, ki jo je napisal George R. R. Martin, je največja uspešnica produkcijske hiše HBO.

Igra prestolov se nadaljuje aprila prihodnje leto.

image
Zmaji v akciji FOTO: HBO
Gre za fantazijsko zgodbo, ki traja že devet let. Na koncu sedme sezone je Nočni kralj z vojsko belih hodcev prodrl skozi zid, ki je njihovo ledeno pokrajino ločil od sedmih kraljestev Westerosa. Igralec Vladimir Furdik, ki igra Nočnega kralja, je razkril, da bodo bojni prizor podaljšali v prvo epizodo nove sezone. »V tretjem delu nove sezone pa bo bitka, za katero ustvarjalci načrtujejo, da bo največja v zgodovini televizije, » je izdal zvezdnik. »Skoraj celotna epizoda bo o bitki, ki bo trajala eno uro.« Dolžina bitke bo očitno usklajena z dolžino vsake epizode, so pa producenti že potrdili, da bodo prekoračili običajnih 60 minut.

8 sezona prinaša veliko zmajev.

image
Obetajo se nam strahotni prizori. FOTO: HBO
Vladimir se seveda ni pustil zavesti in ni izdal, kdo bo na koncu osvojil Jekleni prestol, številni oboževalci so prepričani, da bo to Jon Snow ali Brann Stark. »Povem vam lahko, da bo osma sezona zelo napeta. Videli bomo veliko zmajev, vrnil se bo Nočni kralj, največji spopad se bo končal. Zanimivo bo videti, kaj si je glavni scenarist David Benioff izmislil za veliki finale. Ampak več vam ne smem povedati.« Veliko bitko so snemali več mesecev, vse kaže, da so jo posneli v Toomeju na Severnem Irskem. Vasica Tellingly je že tradicionalno lokacija snemanja prizorov, ki naj bi se odvijali v severno ležečem kraljestvu Winterfell. Prvi del zadnje sezone bodo predvajali aprila.
Deli s prijatelji