NAGRADE

Na podelitvi grammyjev so slavile ženske

Objavljeno 12. februar 2019 13.15 | Posodobljeno 12. februar 2019 13.15 | Piše: A. P.
O moči glasbe spregovorila nekdanja prva dama Michelle Obama. Kacey Musgraves dobila najbolj prestižno nagrado za album leta.
St. Vincent (levo) in Dua Lipa FOTO: Reuters
Veliki zmagovalki letošnjih glasbenih nagrad sta Dua Lipa, ki je dobila nagrado za najboljšega novega ustvarjalca, in Kacey Musgraves, ki je pospravila prestižno nagrado za country album leta.

image
St. Vincent (levo) in Dua Lipa FOTO: Reuters

Skupno je Kacey dobila štiri grammyje za svoj tretji album Golden Hour, na katerem združuje country in psihedeliko. Ploščo je posvetila svojemu možu, v katerega se je zaljubila, ko je snemala album. Lani se je predsednik grammyjev Neil Portnow znašel pod plazom kritik zaradi pomanjkanja ženskih nominirank in nagrajenk. Možakar je letos poskrbel, da je bilo nominirank, nastopajočih in nagrajenk v izobilju.Tako sta nagradi za življenjsko delo prejeli Dolly Parton in Diana Ross, najboljši raperski album je pripadal Cardi B. Lady Gaga je dobila tri grammyje, med njimi za najboljši pop nastop (Joanne) in za najboljši pop duet (Shallow). Ariana Grande je dobila svojega prvega grammyja za najboljši pop album, čeprav ni nastopila, ker se je sprla z organizatorji.

image
Kacey Musgraves in njeni zasluženi kipci FOTO: Reuters

Nagrado je prejela tudi Emily Lazar, ki je kot tehnik delala na Beckovem albumu Colors. Med nastopajočimi je blestela Alicia Keys, za udarno odprtje podelitve pa je poskrbela Camila Cabello z megahitom Havana.

Za najbolj udaren in prepričljiv nastop so izbrali Miley Cyrus in Shawn Mendes in poklon Arethi Franklin v izvedbi Adure Day, Fantasie in Yolande Adams. Na odru se je pojavila tudi Michelle Obama, ki je imela govor o združujoči moči glasbe, ob njej so stale Lady Gaga, Jada Pinkett-Smith, Jennifer Lopez in Alicia Keys.

Nagradi za življenjsko delo sta prejeli Dolly Parton in Diana Ross.

Nagrado za najboljšo filmsko glasbo je dobil dokumentarec Quincy o življenju legendarnega Quincyja Jonesa, ki ga je posnela njegova hči Rashida Jones, slednja je nagrado tudi prevzela. 
Deli s prijatelji