Na Emi 2020 stari znanci in novi obrazi

Desetim izvajalcem se bosta pridružila še dva zmagovalca Eme Freš.
Fotografija: Klara Jazbec se je slovenski javnosti predstavila v šovu Slovenija ima talent. FOTO: PROMOCIJSKI MATERIAL
Odpri galerijo
Klara Jazbec se je slovenski javnosti predstavila v šovu Slovenija ima talent. FOTO: PROMOCIJSKI MATERIAL

Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali glasbenica in pevka Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik z Vala 202 Jernej Vene, je izbrala deset skladb in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru Ema 2020.
Tinkara Kovač je stara znanka evrovizijskih odrov. FOTO: BLAŽ SAMEC
Tinkara Kovač je stara znanka evrovizijskih odrov. FOTO: BLAŽ SAMEC

Nastopili bodo Ana Soklič s skladbo Voda, Božidar Wolfand - Wolf s skladbo Maybe Someday, Gaja Prestor s skladbo Verjamem vase, Imset s Femme Fatale, Inmate s skladbo The Salt, Klara Jazbec s skladbo Stop the World, Lina Kuduzović z Man Like U, Manca Berlec s skladbo Večnost, Simon Vadnjal s skladbo Nisi sam, Tinkara Kovač s Forever ter še dva izvajalca, ki ju bodo izbrali na EMI Freš 18. januarja.


Na Emi 2020 bo sistem glasovanja enak kot lani: po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat, med njima pa bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu na Nizozemskem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije