Manca Špik z osvajalsko turnejo po Sloveniji

Manca z Erosi in Markom Škugorjem v objemu brezčasnih melodij.
Fotografija: Tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek so Erosi, katerih glasovi vznemirjajo srca poslušalk in poslušalcev. FOTOGRAFIJE: RAAY PRODUCTION
Odpri galerijo
Tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek so Erosi, katerih glasovi vznemirjajo srca poslušalk in poslušalcev. FOTOGRAFIJE: RAAY PRODUCTION

Le kaj imajo skupnega priljubljena pevka Manca Špik, ki se zadnjih petnajst let pojavlja na najrazličnejših odrih po vsej deželi, in štirje nadobudni vokalisti v skupini Erosi, ki so na slovenski popularni sceni šele pred kratkim zacveteli? Na prvi pogled prav nič, a vendar bodo letos zabeležili že tretje sodelovanje.

Prvi skupni projekt so uspešno predstavili že predlani, ko so Štajerci stali ob boku visokorasle Gorenjke na Popevki. Nedolgo zatem so presenetili z duetom Bela barka, priljubljeno vižo minulega poletja, ki je dokončno zaznamoval njihovo usodo. Manca in Erosi pa se februarja in marca podajajo na veliko skupno koncertno turnejo, poimenovano Mediteranski večer, ki bo zajela kar šestnajst krajev po vsej Sloveniji. V izbranih večjih krajih se jim bo kot posebni gost pridružil prvi glas Dalmacije, priljubljeni hrvaški pevec Marko Škugor.
 

Melodije morja in sonca so jo zaznamovale


Manca je samostojno glasbeno pot začela pred petnajstimi leti na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je leta 2007 zmagala s pesmijo Baila Baila Baila. Po nizu uspešnic je leta 2012 izdala prvo samostojno ploščo ter v naslednjih letih opravila več glasbenih turnej po Avstraliji, Kanadi in ZDA. Leta 2016 se je po krajšem premoru, ki ga je namenila ustvarjanju družine, vrnila v velikem slogu.

S Pesmijo, najvišje uvrščeno skladbo Melodij morja in sonca po mnenju občinstva in televizijskega glasovanja, je v sodelovanju z vokalno skupino Kvatropirci ustvarila eno najlepših zimzelenih slovenskih pesmi vseh časov in eno najbolj predvajanih pesmi v tem letu. Še pred koncem leta pa je z Isaacom Palmo dosegla še večji uspeh z duetom Oba, ki je postal ena največjih radijskih uspešnic.

Tudi leta 2018 je ponovila uspeh na festivalu Melodije morja in sonca, saj je za izvedbo čutne pesmi Kjer pomol poljubi morje prejela nagrado za najboljšo pevko. Istega leta je izdala drugo samostojno ploščo, za leto 2020 pa že napoveduje izid tretjega albuma, na katerem bo tudi njen aktualni singel z mediteranskim pridihom Serenada.
 

Začetek na dan zaljubljenih


Skupno turnejo bodo začeli na valentinovo v Avditoriju Portorož, še isti vikend bodo nadaljevali v rogaški Kristalni dvorani in športni dvorani v Slovenskih Konjicah, kjer se bo odvil poseben koncert, saj bodo glavno besedo prevzeli Erosi. Gre namreč za že tretje tradicionalno Valentinovo z Erosi, ki je v konjiškem okolišu postalo ena od najodmevnejših prireditev z množico rednih obiskovalcev. Z letošnjim koncertom bodo fantje zaznamovali 6-letnico delovanja in Valentinov pridih obogatili tudi z gostoma iz Dalmacije in Dejanom Vunjakom.

Na februarskem gostovanju z mediteranskimi večeri vabijo še v Cerklje na Gorenjskem in Mursko Soboto, marec pa začenjajo v Ajdovščini, Novem mestu in Celju. Za dan žena bodo peli na Ptuju, nato pa jih boste lahko slišali še v Bovcu, Litiji, Lendavi in Domžalah. Zadnji vikend v marcu bodo nastopili v Metliki, na Bledu in v Pivki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije