SPEKTAKEL

Madonni kar milijon za nastop na Evroviziji

Zvezdnica naj bi kot gostja odpela dve skladbi. Pokrovitelj nastopa je znani multimilijonar.
Fotografija: Madonne ni med zvezdniki, ki pozivajo k bojkotu letošnje Evrovizije. Foto: instagram
Odpri galerijo
Madonne ni med zvezdniki, ki pozivajo k bojkotu letošnje Evrovizije. Foto: instagram

Pred več kot tremi desetletji je prepevala o svetu, ki ga poganja denar. Odkar je Madonna leta 1985 v skladbi Material girl pela o materialistki, ki bolj kot po romantiki in ljubezni hrepeni po denarju in razkošju, je tudi v resnici postala zelo preračunljiva. Zdaj se bo v zgodovino vpisala tudi kot najdražja pevska gostja evrovizijskega spektakla. Ob 41 nastopajočih naj bi tudi sama odpela dve skladbi, za kar bo sponzor njenega nastopa, multimilijonar Sylvan Adams, globoko segel v žep. Na evrovizijskem odru v Tel Avivu v Izraelu bo 18. maja zaslužila kar milijon ameriških dolarjev.


Lani je evrovizijsko zmago in s tem naziv gostiteljice naslednje Evrovizije pevka Netta prinesla Izraelu. Številni so pozvali k bojkotu Eurosonga 2019, češ da Izrael že desetletja krši človekove pravice Palestincev. Bojkot so podprli tudi številni zvezdniki
Zaradi lanske zmagovalke, pevke Nette, je Izrael letošnji gostitelj evrovizijskega spektakla. Foto: instagram
Zaradi lanske zmagovalke, pevke Nette, je Izrael letošnji gostitelj evrovizijskega spektakla. Foto: instagram
in umetniki. Med podporniki so zveneča imena, kot so nekdanji član skupine Pink Floyd Roger Waters, glasbeni producent Brian Eno, evrovizijski zmagovalec Charlie McGettigan, režiser Ken Loach, pevec Peter Gabriel in modna oblikovalka Vivienne Westwood. Madonno bi seveda zaman iskali med njimi. Pevka je z Izraelom močno povezana, tam je nastopila že v letih 1993 in 2009, pred sedmimi leti pa je v Tel Avivu celo začela svetovno turnejo. Zdaj bo na noge očitno dvignila tudi evrovizijsko občinstvo.


Prenos pevskega tekmovanja naj bi pritegnil približno 180 milijonov gledalcev in kanadski multimilijonar izraelskega rodu Adams je prepričan, da je Evrovizija odlična priložnost za promocijo Izraela na mednarodnem prizorišču. In verjetno je tudi zato pripravljen pošteno razpreti mošnjiček za Madonno, ki bo s svojim zvezdniškim statusom še dodatno prispevala k odmevnosti spektakla. »Navdušen in ponosen sem, da bom Madonno pripeljal v Izrael. Prepričan sem, da bo njen nastop, ki ga bo spremljala kopica profesionalnih plesalcev, precej prispeval k uspehu prireditve, to pa bo še utrdilo položaj Izraela v svetu,« razmišlja Adams. Podobno menijo koncertni organizatorji, ki so nastop že označili za zgodovinskega.

V Izrael prihaja z velikanskim spremstvom. Foto: Guliver/getty images
V Izrael prihaja z velikanskim spremstvom. Foto: Guliver/getty images

Madonna naj bi zapela dve skladbi, eno iz svoje kolekcije zimzelenih uspešnic in drugo z najnovejšega albuma. Nastop bo zagotovo spektakularen, saj naj bi v Izrael prišla z velikanskim spremstvom 160 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije