Lenarti imajo radi hitre ritme

Luka, Nika in Blaž Lenart iz Tomažje vasi pri Škocjanu na Dolenjskem predstavljajo novo pesem Ostani še minuto.
Fotografija: Videospot za priredbo Ostani še minuto so snemali 26. decembra lani na slovenski obali. In bilo jim je vroče!
Odpri galerijo
Videospot za priredbo Ostani še minuto so snemali 26. decembra lani na slovenski obali. In bilo jim je vroče!

Lenarti so sveža kri dolenjske narodno-zabavne scene. Luka, 21-letni študent glasbene pedagogike na mariborski pedagoški fakulteti, je harmonikar, kitarist, klaviaturist, pevec in vodja skupine, loteva se tudi skladanja.
Mladi Lenarti iz Dolenjske, Nika, Blaž in Luka, so uspešni glasbeniki. Nase so opozorili že pred štirimi leti.
Mladi Lenarti iz Dolenjske, Nika, Blaž in Luka, so uspešni glasbeniki. Nase so opozorili že pred štirimi leti.

Nika je 17-letna gimnazijka, ki igra bas kitaro, harmoniko in odlično poje, najmlajši pa je 15-letni Blaž, trenutno še osnovnošolec, ki prav tako igra kitaro, harmoniko in poje. Imajo glasbene gene, saj tudi njihova mama Tina in oče Jože igrata harmoniko: Tina harmoniko tudi poučuje, oba pa s svojimi otroki večkrat skupaj raztegneta meh.


Lenartovi iz Tomažje vasi so ansambel ustanovili leta 2016. Prva skladba, ki so jo priredili, je bila polka Vsak ne more biti muzikant, ki jo v izvirniku izvaja Ansambel Stopar. Leto zatem so posneli prvo avtorsko skladbo – valček Zaupaj le srcu, pod katerega sta se podpisala Luka in mama Tina Lenart. Pred dvema letoma so izdali novo avtorsko pesem z naslovom Deklica moja, ki pa je posneta v pop ritmih, zanjo so v studiu sami posneli vse inštrumente.

Nase so znova opozorili lani, na natečaju Volkswagen Špila - Po domače mal' drugače, na katerem so dosegli nov uspeh, v finalu so se predstavili s priredbo pesmi Mala moja in tako navdušili občinstvo, da so zmagali. Mentorji so namreč vsem izvajalcem dali nalogo, da priredijo eno od že znanih pesmi, in mladi Lenarti so bili veseli, da je bil njihov mentor Primož Grašič, s katerim so se skupaj odločili, da priredijo prav to pesem.


Tokrat predstavljajo še eno priredbo, in sicer pesem Ostani še minuto avtorja Saše Lošića (soavtor besedila je Janez Zmazek), ki jo je priredil Luka in je bila najprej narejena za Volkswagen Špila. Ker jim je bila všeč, so jo posneli in se na slovensko obalo odpravili posnet videospot. »Gre za energično pesem, ki ohranja zven polke, značilne za naše kraje. Želimo jo predstaviti čim širši publiki,« pravi Luka, ki je pri snemanju prispeval električne kitare in produkcijo, pri videu pa je med drugim poskrbel za režijo in montažo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije