Legendarni kapitan zdaj še v cementu

Patrick Stewart pustil odtise pred Kitajskim gledališčem. Premiera najnovejše serije iz franšize Zvezdne steze.
Fotografija: Patrick Stewart se je vrnil h koreninam. K svojemu ikonskemu liku kapitana Picarda. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Patrick Stewart se je vrnil h koreninam. K svojemu ikonskemu liku kapitana Picarda. FOTO: Reuters

Že pred 33 leti je na krovu vesoljske ladje Enterprise plul tja, kamor ni stopila človeška noga. Proti nepredstavljivim svetovom in k oddaljenim obzorjem neskončnega vesolja, kamor je drugim uspelo poškiliti morda le s pomočjo naše najbolj divje domišljije. Zdaj pa je sir Patrick Stewart spet stopil tja, kamor nas večina nikoli ne bo. V svež cement pred slovitim Kitajskim gledališčem v Hollywoodu, kjer je zdaj pustil sledi svojih rok in nog ter se zacementiral med največje med največjimi.

Njegovih betonskih sledi ne bo izbrisal niti čas. FOTO: Reuters
Njegovih betonskih sledi ne bo izbrisal niti čas. FOTO: Reuters
Angleški igralec, ki jih bo letos dopolnil že osemdeset, se je v filmsko zgodovino zapisal kot legendarni kapitan Jean-Luc Picard, ki je po brezkončnosti vesolja krmaril na vesoljski ladji Enterprise v seriji Zvezdne steze med letoma 1987 in 1994, nato pa še v štirih samostojnih celovečernih filmih. Svojo nesmrtnost v popularni kulturi pa je še dodano podčrtal z likom mutantskega profesorja Charlesa Xavierja v megauspešni stripovski filmski franšizi Možje X. A četudi o tovrstnih kultnih vlogah marsikateri igralec lahko le sanja, je ceremonija puščanja sledi v svež cement, s katero je dokončno in nepreklicno vstopil v panteon filmskih velikanov, tista, za katero zvezdnik ne more verjeti, da jo je tudi v resnici doživel. »Še vedno ne morem verjeti. Zdi se mi, da me bo vsak trenutek nekdo uščipnil in dejal, naj se vendar že prebudim,« je dejal Stewart, ko je odtisnil dlani in stopala – slednje še vedno obute v superge in je potreboval pomoč, da v cementu tudi ne ostane. »Skoraj si ne upam dejati, kolikšna čast je to zame, saj bi s tem posredno namignil, da se mi zdi, da si jo tudi zaslužim. Čeprav v sebi nisem povsem prepričan, da si jo,« je še skromno dejal.

Največjo slavo mu je verjetno prinesel lik kapitana Picarda, ki ga je izstrelil med zvezde. In morda je zato nadvse primerno, da ga je ena največjih filmskih časti, puščanje sledi pred slovitim gledališčem, doletela prav zdaj, ko se je Stewart vrnil k svojemu ikonskemu liku. Na ta isti dan, le nekoliko pozneje v dnevu, se je namreč sprehodil še po rdeči preprogi ob premiernem prikazovanju serije Zvezdne steze: Picard, v kateri se je vnovič prelevil v karizmatičnega kapitana Enterprisa. 
Kot profesor Charles Xavier je vodil šolo za posebno nadarjene posameznike, mutante.
Kot profesor Charles Xavier je vodil šolo za posebno nadarjene posameznike, mutante.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije