HALA TIVOLI

Legendarne uspešnice za kulturni praznik

Skupina Dire Straits razpadla pred 24 leti, priljubljenost pa ji raste. Na oder ljubljanske Hale Tivoli prihaja The Dire Straits Experience.
Fotografija: Še vedno lahko doživite, kako in čemu je skupina Dire Straits dvigovala srčni utrip.
Odpri galerijo
Še vedno lahko doživite, kako in čemu je skupina Dire Straits dvigovala srčni utrip.

V 18-letnem glasbenem ustvarjanju – četudi z daljšim vmesnim premorom – je britanska skupina Dire Straits spisala svoj delček svetovne glasbene zgodovine. A čeprav je rockerska skupina, ovenčana tudi z dvema grammyjema in tremi glasbenimi priznanji brit awards, razpadla že pred skoraj četrt stoletja, njihove uspešnice še vedno odzvanjajo. Ne le v srcih starejših zapriseženih rockerskih sladokuscev, saj prihajajo novi in novi mladi oboževalci. Prodaja njihovih albumov se še kar povečuje ter je že presegla čislano število 200 milijonov. Zdaj pa bodo njihovi hiti zadoneli tudi v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bo na slovenski dan kulture, 8. februarja, odvrtel čisti rockerski spektakel.

The Dire Straits Experience je bombonček za vse rockerje po srcu in duši.
The Dire Straits Experience je bombonček za vse rockerje po srcu in duši.
Več kot štirideset let je že minilo, odkar je nastala pesem Sultans of Swing, ki je kmalu postala svetovna uspešnica skupine Dire Straits, ki je v naslednjih letih narekovala in sooblikovala svetovno rockersko sceno. Nizali so hit za hitom, dvigovali srčni utrip milijonom na glasbenih turnejah, vsaka je bila seveda več kot le koncert, kar šov, ki prevzame vse čute. Do leta 1994, ko so sklenili, da je napočil trenutek konca njihove skupne poti. A čeprav je skupina razpadla, lahko njihovi oboževalci, tudi mlajši, ki so jih odkrili šele nedavno, na lastni koži doživijo, čemu in kako so si pridobili legije oboževalcev in zakaj so se letos prebili v prestižno skupino tistih, katerih imena visijo v sloviti dvorani slavnih rock 'n' rolla. V Hali Tivoli boste že čez dva tedna lahko skoraj stopili v časovni stroj in v živo videli, slišali in doživljali, kako so legendarni britanski rockerji nekdaj igrali in na noge dvigovali množice. Prihaja namreč The Dire Straits Experience.

Odmevale bodo prav vse njihove največje uspešnice, na odru bo stal eden nekdanjih članov skupine Chris White! Z njim ob boku pa vas bodo na nepozabno rockersko izkušnjo popeljali še Terence Reis, Tim Walters, Simon Carter, John Maul, Paul Geary, Andrew Hawkins, Rob Taggart in Danny Schogger.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije