ŠTIRJE FANTJE MUZIKANTJE

Klateži koncert spremenili v dramsko igro

Gregor Stolec, Jure Sentočnik, Nejc Cehner in Andraž Kerner iz Nove Cerkve v občini Vojnik so ime prevzeli od nekdanjih Klatežev, ki so dolga leta razveseljevali ljudi doma in po svetu.
Fotografija: Klateži z Nušo Derenda FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Klateži z Nušo Derenda FOTO: OSEBNI ARHIV

Mlajši Klateži so na glasbeni sceni zelo uspešni, kar dokazujeta lanski srebrni zmaj in plaketa Jožeta Šifrarja, ki so jo prejeli za večglasno petje na festivalu v Vurberku.
Preoblečeni v Primorske fante z Ivico Vergan na čelu so navdušili publiko. FOTO: OSEBNI ARHIV
Preoblečeni v Primorske fante z Ivico Vergan na čelu so navdušili publiko. FOTO: OSEBNI ARHIV

Da so zelo priljubljeni tako v domačem kraju kot pri poslušalcih nasploh, pa dokazuje tudi koncert Zapojmo skupaj, ki so ga pripravili že tretje leto zapored, vstopnice pa so bile zelo hitro razprodane.
 

Polni presenečenj


Koncert je namreč zelo poseben in poln presenečenj, za kar poskrbi Franci Podbrežnik - Solčavski. Skupaj s fanti ga je namreč spremenil kar v dramsko igro. Tokratna rdeča nit je bila Agencija za poroke, v kateri so organizirali avdicijo za ansamble, ki bi lahko nadomestili kateri koli ansambel na poroki. Na tako imenovani avdiciji so se poleg Klatežev zvrstili glasbeni gostje, Ansambel Vžig, Ansambel Stil, Vražji muzikanti, kvartet Pušeljc in Nuša Derenda.


Vsi so se v igralski vlogi odlično znašli in navdušili občinstvo. Poleg omenjenih smo lahko slišali še Fredija Milerja in Primorske fante z Ivico Vergan na čelu – v teh vlogah sta se odlično znašla Nejc Cehner in Gregor Stolec in v dvorani izzvala salve smeha. Slišali smo veliko uspešnic sodelujočih, Klateži pa so za konec predstavili venček svojih. Pri pesmi Domači kraj so vsi v dvorani vstali in s tem fantom izkazali veliko čast, ti so bili, kakopak, vidno ganjeni.
 

Stoječe ovacije


»Če pomislim za nazaj, s kakšnimi občutki smo se podali v priprave za naš zdaj že tretji koncert, si niti približno nismo predstavljali, da bosta naša zamisel in zgodba publiko tako močno prevzeli, da nas bodo počastili s stoječimi ovacijami in glasnim prepevanjem ob naši glasbi. Lagal bi, če bi rekel, da med petjem naše pesmi Domači kraj nismo imeli cmoka v grlu, saj nas je ta prizor res ganil in bo pustil velik pečat v vseh nas za vedno,« je po koncu dejal klatež Jure Sentočnik. In dodal, da so imeli v celotnem dogajanju dodano vrednost dramski vložki.


»Res smo zelo veseli, da smo skupaj z vsemi, ki so prišli na koncert, lahko ustvarili čudovito zgodbo, ki je Klateži zagotovo ne bomo nikoli pozabili,« je v imenu vseh fantov še dejal Sentočnik in se zahvalil staršem, družinam in prijateljem, ker jim stojijo ob strani.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije