NOVA PEVKA

Karavanke je polepšala Maja

Gorenjskemu ansamblu se je pridružila Maja Berce Zadnja leta večinoma nastopajo v tujini.
Fotografija: Ansamblu se je pred kratkim pridružila Maja Berce. Foto: Arhiv ansambla
Odpri galerijo
Ansamblu se je pred kratkim pridružila Maja Berce. Foto: Arhiv ansambla

Ansambel Karavanke z Bleda je klasična kvintetovska zasedba, pogosteje kot doma pa ga lahko slišimo v tujini, saj je zadnjih deset let večinoma na turnejah po Evropi. V teh dneh so se kadrovsko nekoliko prenovili, pridružila se jim je pevka Maja Berce, ki je do marca še pela v Ansamblu Saša Avsenika. Nadomestila je soimenjakinjo Majo Šturm Razboršek, ki se je pred leti preselila na Štajersko in se lani poročila s Primožem Razborškom, odličnim akademsko izobraženim glasbenikom, ki ga mnogi poznamo kot najzabavnejšega člana kvinteta Dori.

Ansambel Karavanke
Ansambel Karavanke

Ansambel Karavanke ima dolgoletno tradicijo, člani so igrali že v 70. letih prejšnjega stoletja. Tipičen kvintetovski sestav je vodil klarinetist Jure Slivnik iz Zgornjih Gorij, po prenehanju delovanja leta 2000 pa je vajeti ansambla predal sinu Matjažu Slivniku, odličnemu harmonikarju in komponistu, ki še danes uspešno vodi zasedbo. Ko je njihova pevka Maja Šturm Razboršek januarja letos postala stalna članica Alpskega kvinteta in se s fanti sporazumno in prijateljsko razšla, je veliko praznino zapolnila Maja Berce, ki je prenehala sodelovati z Ansamblom Saša Avsenika.

Vodja ansambla Karavanke Slivnik je z Majo, njenim vokalom in že utečenim profesionalnim glasbenim pristopom, izjemno zadovoljen, mi pa jim želimo, da bi se njihovo glasbeno popotovanje uspešno nadaljevalo tudi naprej. Poleg Matjaža in Maje so člani ansambla še Stefan Agaton, ki je baritonist, kontrabasist in baskitarist, kitaro igra Gregor Sodja, Nejc Herman je klarinetist in saksofonist, Janže Mori igra trobento, Dani Gregorc pa v zabavnih skladbah bobne, vsi fantje seveda tudi pojejo.


Ansambel Karavanke boste z novo pevko lahko slišali in videli na 33. Alpskem večeru maja prihodnje leto v Bohinjski Bistrici, upamo pa, da bodo na domačih tleh še prej nastopili tudi kje drugje. V preteklosti so se udeleževali nekaterih festivalov. Leta 2004, denimo, so s simpatično polko z naslovom Vunca (Lunca) zmagali na Festivalu viž v narečju v Škofji Loki, istega leta pa izdali tudi prvo zgoščenko z naslovom Ljubezen na prvi pogled. Leta 2005 so na števerjanskem festivalu prejeli nagrado za najboljši ansambel festivala. Pred osmimi leti so praznovali desetletnico obstoja in ob tem izdali drugo z zgoščenko s preprostim naslovom 10 let. V glasbeno zakladnico so prispevali čudovit valček, v katerem opevajo lepote našega bisera Bleda, posvetili pa so ga 1000-letnici njegove prve omembe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije