VIŽE

Kaja pokazala novega in zapela s Fehtarji

Pevka S.O.S. kvinteta Kaja Humski je med glasbeniki zelo priljubljena. Še vedno sodeluje z različnimi ansambli, s svojimi fanti pa čaka na piknik.
Fotografija: Vedno je kos vsemu, česar se loti. FOTO: ŽIGA CULIBERG
Odpri galerijo
Vedno je kos vsemu, česar se loti. FOTO: ŽIGA CULIBERG

Malokatera pevka je tako priljubljena in zaželena med glasbeniki, kot je Kaja Humski. Odlikujeta jo namreč odličen glas in stas, od nedavnega pa ima novega prijatelja. Pasjega, da ne bo pomote. Potem ko se je morala aprila, v času korone, posloviti od svojega Reksija, ki je njo in njene domače razveseljeval deset let in pol in jo je vedno pričakal mahajoč z repom, se je pred dnevi na facebooku pohvalila, da že ima novega ljubljenčka z imenom Bron. Sicer pa Kaja tudi med korono ni počivala.

S fanti S.O.S. kvinteta, ki že komaj čakajo na kakšno noro veselico. FOTO: FACEBOOK
S fanti S.O.S. kvinteta, ki že komaj čakajo na kakšno noro veselico. FOTO: FACEBOOK
Poleg pisanja magistrske naloge, za katero je končno našla čas, je s fanti iz S.O.S. kvinteta na daljavo snemala videospot in priložnostno tudi nastopala. S fanti, znanimi muzikanti iz bližnje okolice, Dado Bevcem, Primožem Osekom in Simonom Čakšem je zapela varovancem Pegazovega doma starejših v Rogaški Slatini, za oddajo Slovenski pozdrav DOMA pa s Fehtarji, ki so tudi zanimiva zasedba znanih muzikantov. Fehtarji so namreč Matic Plevel, sicer kitarist Ansambla Saša Avsenika, Blaž Jenkole (Ansambel Raubarji), Samo Kališnik (Kvatropirci) in Domen Kovač (Ansambel Jureta Zajca).

Fehtarji so zanimiva zasedba štirih odličnih glasbenikov, ki so prvič javno nastopili v oddaji Slovenski pozdrav, kjer je z njimi zapela tudi Kaja. FOTO: FACEBOOK
Fehtarji so zanimiva zasedba štirih odličnih glasbenikov, ki so prvič javno nastopili v oddaji Slovenski pozdrav, kjer je z njimi zapela tudi Kaja. FOTO: FACEBOOK
Ker so to sami fantje, pa jim ženski vokal občasno pride prav, kar so dokazali tudi v priredbi skladbe skupine Čuki z naslovom Ko se zaljubiš, s katero so se sploh prvič predstavili v kakšni televizijski oddaji. V preteklosti je Kaja pela pri Ansamblu Mladi upi, ki pa je prenehal delovati, kratek čas je nadomeščala pevko Anito Kadenšek pri Veselih svatih, ker ji ležijo zlasti Avsenikove skladbe, se je odlično znašla tudi med člani Slovenskih zvokov, v času, ko z njimi ni mogla nastopati njihova pevka Tadeja Avbreht. Ne nazadnje jo je k sodelovanju povabil tudi sam Ansambel Saša Avsenika.


Ko so snemali nov album za nemško govorno območje, so namreč k sodelovanju poleg Urške Lužar povabili tudi Kajo Humski, oba pa sta več kot izpolnili njihova pričakovanja. Skratka, lahko bi rekli, da Kaja nikoli nikogar ne razočara, še najmanj poslušalce in poslušalke, in je vedno kos vsemu, česar se loti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije