25. FILM

James Bond ima tri konce

Jubilejni film o tajnem agentu spremljajo težave in zapleti. Režiser Fukunaga se boji, da bi kdo iz ekipe izdal vsebino.
Fotografija: Niti glavni zvezdnik ne ve, kakšna bo usoda tajnega agenta ...
Odpri galerijo
Niti glavni zvezdnik ne ve, kakšna bo usoda tajnega agenta ...

V zgodovino snemanja napetih akcij Jamesa Bonda se bodo nedvomno zapisali tudi zapleti, ki spremljajo nastajanje 25. filma. In če je že toliko načrtov splavalo po vodi, bosta vsaj vsebina in končni razplet ostala skrivnosti do konca, je sklenil režiser Cary Joji Fukunaga, ki se je nedvomno lotil svojega najzahtevnejšega projekta doslej.

Konec dober, vse dobro?

Morda bo ob koncu 25. filma jasno, da bo 007 po novem ženska.
Morda bo ob koncu 25. filma jasno, da bo 007 po novem ženska.
Spomnimo, ekipo No Time To Die je zaradi nesoglasij zapustila diva Grace Jones, ki je pred več kot tremi desetletji nastopila v Bondu ob Rogerju Mooru, skupnega jezika s producenti in igralci ni našel niti režiser Danny Boyle, ki se je med drugim podpisal pod Trainspotting, Revnega milijonarja in 127 ur, zato se je poslovil. Takrat je taktirko prevzel Fukunaga, a se je tudi on večkrat sporekel z zasedbo, predvsem zaradi slabe organizacije na prizoriščih in časovnih neskladij – sam je denimo po več ur zamujal na delo, saj naj bi se zatopil v videoigrico, potem pa je od ekipe zahteval delo med prazniki, da so nadoknadili zamujeno. Če omenimo, da se je med snemanjem akcije zgodilo kar precej nesreč, tudi glavnemu zvezdniku Danielu Craigu, je verjetno mera že polna, Fukunagi pa očitno zdaj teče voda v grlo, saj se zaradi slabih odnosov v ekipi boji, da bi kdo utegnil razkriti konec filma in tako pokvariti premierno predstavitev, za katero še vedno ni točno znano, kdaj bo, spomnimo, potem ko so večkrat prestavili datum, je nazadnje obveljal 3. april, a mnogi so prepričani, da se bo zgodila še kakšna sprememba. Razočaran in v negotovosti je tudi glavni zvezdnik Craig, ki se je v tajnega agenta prelevil že petič, zatrjuje, da niti sam ne ve, kako se bo končala njegova bondovska pustolovščina – Fukunaga je namreč posnel tri konce, le redki izbranci pa vedo, kateri bo predstavljen v kinematografih.


Nekaj podatkov pa je vendarle pricurljalo: po enem od razpletov bi se James Bond umaknil iz tajne službe in kodo 007 prepustil ženski naslednici, ki jo upodablja Britanka Lashana Lynch. V filmu nastopajo še Rami Malek kot glavni antagonist ter Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Winshaw in Lea Seydoux.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije