Izolacija jo je prizadela

Tinkara Kovač je v teh dneh v javnost poslala novo različico pesmi Slepa sreča.
Fotografija: Odpovedala in prestavila je številne koncerte. FOTO: POLONA KREVATIN
Odpri galerijo
Odpovedala in prestavila je številne koncerte. FOTO: POLONA KREVATIN

Tinkara Kovač je ena izmed tistih slovenskih glasbenikov, ki se v zadnjih dveh mesecih niso prepustili dolgočasju, saj se je odločila ustvarjati ne glede na vse. V javnost je poslala pesem z naslovom Slepa sreča, ki je nastala leta 1999 in je bila vključena na njen tretji album Na robu kroga. Omenjeno pesem je vključila tudi na album Neskončnost, ki pa mu je pot do izida na koncertu v Kinu Šiška prekrižala trenutna situacija.


»Prestaviti ali odpovedati sem morala kar zajetno število koncertov in gledaliških predstav, vključujoč veliki koncert v Kinu Šiška 3. aprila, na katerem naj bi predstavila in izdala svoj novi album s svojo obširno spremljevalno glasbeno zasedbo in posebnimi gosti. Spadam v tisto skupino glasbenikov, ki jih je in jih bo stanje izolacije še kar precej prizadelo. Prvi smo prenehali delovati in zadnji bomo začeli. Najbrž bo trajalo vse tja do drugega leta. Letošnjega decembra sem se prav posebno veselila, saj mi je uspelo skupaj z organizatorjem Mars Music po vseh teh več kot petnajstih letih prijateljevanja in sodelovanja z Ianom Andersonom povabiti Jethro Tull v Slovenijo. Sedmega decembra naj bi imeli v Hali Tivoli koncert, pa se ta žal še ne bo zgodil. Obenem bi aprila morali zagnati kolesje krasne nove glasbeno-gledališke predstave oziroma bolje rečeno muzikala, v koprodukciji med Gledališčem Koper in še tremi partnerji. Vse to in še veliko bi lahko naštevala dogodkov in glasbenih projektov, ki bi me v tem letu čakali, vendar ne bo tako,« iskreno pove Tinkara in dodaja, da je v trenutnih razmerah kljub vsemu našla navdih, saj ima nekaj glasbeno-literarnih idej za vsebine, za katere doslej ni našla pravega časa in miru, da bi jih lahko napisala, uglasbila in ustvarila, a je zdaj napočil trenutek, ko lahko v miru ustvarja.

»Mislim, da je covid-19 le prišel med nas z nekim namenom. V svoj studio, kjer imam knjige, glasbene inštrumente, plošče, barvice, svinčnike in papir, sem si v opomin prav te dni obesila na steno zemljevid, ki mi ga je prijateljica prinesla iz Avstralije. Na njem je vse obrnjeno na glavo – tako dojemam tudi zdajšnje stanje sveta. Učimo se, da se da živeti drugače, da se da živeti z manj,« ostaja optimistična glasbenica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije