Izgubljeni simbol navdihnil še serijo

V vlogi glavnega junaka prvič ne bo Tom Hanks. Pri produkciji bo sodeloval avtor knjige Dan Brown.
Fotografija: Kdo si bo upal biti naslednik velikega Toma Hanksa kot protagonist Robert Langdon?
Odpri galerijo
Kdo si bo upal biti naslednik velikega Toma Hanksa kot protagonist Robert Langdon?

Osupljivi enigmatični svet verske simbolike, zapletenih šifer in neznanih resnic, ki je vzniknil v domišljiji ameriškega pisatelja Dana Browna, je svet prvič uročil s pisateljevo četrto knjigo Da Vincijeva šifra, katere velikanski potencial so prepoznali tudi filmarji.
Da Vincijeva šifra je bila drugi najbolj dobičkonosen film leta 2006.
Da Vincijeva šifra je bila drugi najbolj dobičkonosen film leta 2006.

Zgodba, v kateri profesor Robert Langdon, strokovnjak za versko simboliko, med reševanjem skrivnostnega umora muzejskega kuratorja naleti na starodavno skrivnost, s čimer ogrozi lastno življenje, je že tri leta po izdaji namreč oživela še na velikem platnu ter postala uspešnica, drugi najbolj dobičkonosni film tistega leta. Deloma zaradi nadvse privlačne in provokativne vsebine, deloma pa gre zahvala tudi oskarjevcu Tomu Hanksu z močno upodobitvijo harvardskega profesorja Langdona.

Hanks si je profesorski suknjič nadel še v filmskih priredbah Brownovih uspešnic Angeli in demoni iz leta 2009 in Inferno pred štirimi leti. Vseeno pa bo protagonist Brownovih knjižnih uspešnic zdaj dobil novo podobo. Televizijska mreža NBS je namreč že naročila pilotsko epizodo za serijo Langdon, temelječo na Brownovi zadnji knjigi Izgubljeni simbol, ki pa je časovno umeščena v čas pred Langdonovimi pustolovščinami, ki so pred našimi očmi že oživele na velikem platnu.


Zasnova prihajajoče serije gre – kot v knjigi Izgubljeni simbol – nekako takole. Langdon se odzove na vabilo svojega mentorja, naj ima predavanje v washingtonskem poslopju Kapitol. A namesto poslušalcev ga pričaka kup zapletenih simbolov, ki jih mora razvozlati, če želi rešiti mentorjevo življenje in obenem preprečiti zaroto neverjetnih razsežnosti. Kdo bo tokrat upodobil glavnega junaka, še ni jasno, prvič pa to ne bo Hanks.

Za scenarij sta že poprijela Dan Dworkin in Jay Beattie, ki bosta tudi na producentskih stolčkih, pri produkciji pa bosta z njima sodelovala tudi avtor knjige Dan Brown in producentska hiša Rona Howarda, ki je pri filmih z Langdonom v naslovni vlogi vihtel režijsko taktirko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije