FILM O LEGEDNI

Ikonični rocker je že devet let trezen

Ronnie Wood se je premiere udeležil z ženo Sally. V dokumentarcu nastopajo znana imena, tudi Mick Jagger.
Fotografija: Ronnie Wood se je premiere udeležil z ženo Sally. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ronnie Wood se je premiere udeležil z ženo Sally. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Naslov novega dokumentarnega filma o Ronnieju Woodu, dolgoletnem članu neuničljivih Rolling Stonesov, je simboličen, Somebody Up There Likes Me (Nekdo tam zgoraj me ima rad), in še najbolj govori o tem, kako Wood gleda na desetletja svojega rockerskega življenja. Najbolj ga čudi, pravi 72-letnik, ki si je pripil in prisnifal naziv najbolj zloglasnega rockerja, da je še vedno živ: »To je svetovno čudo. Prvo vprašanje, ki si ga bodo postavili gledalci, bo zagotovo: 'Vau, kako je vse to preživel?'« je povedal glasbenik.

Dokumentarec, ki ga je režiral Mike Figgis, je premiero doživel minulo soboto na londonskem filmskem festivalu; govori o Woodovi glasbeni karieri. »Kdo bi si mislil, da bo fantu iz Hillingdona uspelo združiti vse hobije in jih spremeniti v tako raznoliko kariero,« pravi. »Izjemen občutek je, ko gledam nazaj, na življenje, in razpravljam o ključnih trenutkih, ki se jih še danes živo spominjam. Počaščen sem, da si je toliko nadarjenih ljudi vzelo čas in o meni povedalo toliko prijaznega.« V filmu nastopajo tudi Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts in Rod Stewart.

Preživel je tudi raka na pljučih.
Preživel je tudi raka na pljučih.
»Pritegnil me je. Kombinacija njegove glasbe in ljubezni do slikanja se je zdela fina izhodiščna točka za dokumentarec. Začela sva se pogovarjati, bili so izjemno zanimivi pogovori, ki so vodili v zanimiva srečanja, denimo z Damienom Hirstom, in tudi super preigravanje v studiu. Preostali člani skupine so povedali veliko zanimivih zgodb in rezultat je film. Ronnie Wood je zelo zanimiv človek.« Dokumentarec je polstoletno rockerjevo kariero strnil v 71 minut in prinaša kup anekdot s turnej in snemanj, kitarist v njem pove, da mnogi njegovi prijatelji in znanci, ki so živeli podobno kot on, niso preživeli. V nekem trenutku sta se odločila Wooda na zdravljenje poslati dva znana obraza, britanski umetnik Damien Hirst in Ronnie O'Sullivan, eden najboljših igralcev snookerja na svetu. »Nekega dne me je poklical O'Sullivan in rekel, da je Roonie v razsulu, da mora na zdravljenje. Prišel sem ga iskat, da ga odpeljem na kliniko, pa sva se zataknila v nekem baru. Takrat je zares veliko pil,« je dejal Hirst. A neuničljivi kitarist Stonesov se ni (v)dal: preživel ni le odvisnosti od alkohola in drog, ki se je vlekla nekaj desetletij, ampak tudi raka na pljučih. Pred devetimi leti se mu je uspelo, trdi, otresti demonov in odtlej živi povsem drugače. Poročen je z 41-letno gledališko producentko Sally, imata triletni dvojčici Alice in Gracie.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije