ZAKLJUČNA SEZONA

VIDEO: Igra prestolov bo startala aprila

Do velikega spopada za Jekleni prestol le še nekaj mesecev. HBO je objavil prve prizore iz zaključne sezone.
Fotografija: Strašni zmaji bodo odločali bitke. FOTOGRAFIJE: Press Release
Odpri galerijo
Strašni zmaji bodo odločali bitke. FOTOGRAFIJE: Press Release

HBO je začela dražit neučakane gledalce pred prihajajočo zaključno sezono ene najuspešnejših televizijskih serij vseh časov Igre prestolov. Nedavno so objavili napovednik različnih nadaljevank, ki jih bodo predvajali leta 2019. Med njimi so bili tudi prvi prizori iz Igre prestolov.
Prišla je globoko na sever. FOTO: Hbo
Prišla je globoko na sever. FOTO: Hbo

Na njih lahko vidimo, kako Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) prvič obišče Winterfell z Jorahom Mormontom (Iain Glen). Nato k njej stopi Sansa Stark (Sophie Turner) in ji reče: »Winterfell je vaš, veličanstvo.« Prisoten je tudi Jon Snow (Kit Harington) s katerim je ob koncu lanske sezone postala ljubimka – nihče od njiju se ne zaveda, da sta v resnici sorodnika. Jon Snow je prepričan, da je nezakonski sin Neda Starka (Sean Bean), v resnici pa je sin Nedove sestre Lyanne Stark in Rhaegarja Targaryena. Pravi izvor razkrije Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), gre za pretresljivo odkritje, saj to pomeni, da je pravi dedič Jeklenega prestola in nečak svoje nove ljubezni.
Ne vesta, da sta sorodnika. FOTO: Hbo
Ne vesta, da sta sorodnika. FOTO: Hbo

V prizoru se pojavi tudi mogočna Brienna (Gwendoline Christie), ki napeto opazuje predajo te severne utrdbe. Na posnetku se pojavi tudi eden izmed njenih zmajev, čeprav je enega izgubila. Spomnimo se, da je strašnemu nočnemu kralju uspelo ubiti in nato obuditi enega izmed njenih zmajev in tako pridobiti mogočno orožje pri osvajanju Sedmih kraljestev, z njegovo pomočjo je že uničil mogočni zid, ki je kraljestvo ščitil pred vdorom severnjakov.


Premiera nove sezone, ki bo vključevala šest epizod, bo aprila, točnega datuma pa še niso razkrili. Serija bo postavila nove rekorde v gledanosti, prav tako naj bi produkcija pomenila enega izmed vrhuncev v zgodovini televizije z izjemnimi bojnimi prizori in dramaturškimi obrati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije