Idrijci stopili iz okvirov. In odšli v Beograd.

Divje jezero je kraško sifonsko jezero približno dva kilometra južno od Idrije.
Fotografija: Idrijska zasedba FOTO: ARHIV DIVJE JEZERO
Odpri galerijo
Idrijska zasedba FOTO: ARHIV DIVJE JEZERO

Divje jezero je kraško sifonsko jezero približno dva kilometra južno od Idrije. Ni pa to edini naravni biser okoliša. Ime tega prvega slovenskega spomenika v naravi so si za svoje glasbeno udejstvovanje sposodili Idrijčani in okoličani Alen Bogataj, Luka Čibej, Aleš Golja, Žiga Kovačič, Žan Sedej in Tomi Peljhan.
Jezero, po katerem si je skupina nadela ime. FOTO: STO
Jezero, po katerem si je skupina nadela ime. FOTO: STO

Po albumih Mestni vrvež leta 2015 in Pobeg iz blodnjaka dve leti pozneje so se odločili svoji glasbi dodati novo dimenzijo, vokal, in tako začeli novo dobo. Nastal je album z naslovom Korak iz okvirjev, singel, ki spremlja izid, pa so naslovili V Beogradu.

»2017. smo šli na krajšo turnejo v Bolgarijo. Skladba opisuje neljubi dogodek, ki se nam je pripetil že na poti proti Sofiji, kjer naj bi imeli prvi nastop. Kljub temu da smo na pot odšli že en večer prej, smo prispeli v klub le nekaj minut, preden je predskupina zaključila. Po 24 urah vožnje, čakanja in živčne vojne smo opravili nastop in preostanek turneje. Organizatorju smo obljubili, da bomo o tem napisali pesem, in ker obljuba dela dolg …» pravi Luka Čibej. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije