ROMANTIČNA KOMEDIJA

Hugh Grant se mu je zdel prelep za vlogo

Scenarist razkril ozadje avdicije za film Štiri poroke in pogreb. Glavnega junaka so izbirali med 70 igralci
Fotografija: Rickman je bil scenaristova prva izbira. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Rickman je bil scenaristova prva izbira. FOTO: Guliver/getty Images

Film Štiri poroke in pogreb spada med največje romantične komedije vseh časov. V njem je zablestel Hugh Grant, ki je z vlogo Charlesa postal velika mednarodna zvezda. Najverjetneje bi se njegova kariera odvijala bistveno drugače, če ne bi nastopil v tem filmu iz leta 1994. Očitno se mu je nasmehnila sreča, saj je scenarist, producent in režiser Richard Curtis, ki si je zgodbo izmislil, nedavno razkril, da nekoliko norčavi Britanec ni bil njegova prva izbira.


Curtis se je udeležil literarnega festivala v Cheltenhamuzu, kjer je obiskovalcem zaupal, da si je želel zdaj že pokojnega Alana Rickmana. »Naredili smo avdicijo, za to vlogo se je potegovalo 70 ljudi. Na koncu smo se morali odločati med Hughom in Alanom, jaz sem navijal za Alana, a so me preglasovali. Osebno se mi je Hugh zdel malce preveč nadležen, preveč je bil lep, morda malce preveč nobel,« je priznal legendarni filmar. »Prav v nobeni izmed teh stvari se nisem zmotil, je pa res, da je tudi zelo dober.«

Z Rickmanom je sodeloval v filmu Pravzaprav ljubezen.
Z Rickmanom je sodeloval v filmu Pravzaprav ljubezen.

Alan Rickman je umrl leta 2016, ko je bil star 69 let. Njegovi najopaznejši vlogi sta bili lik zlobca v kultnem filmu Umri pokončno ter vloga pokvarjenega šerifa iz Nottinghama v filmu o Robinu Hoodu s Kevinom Costnerjem v glavni vlogi. Mlajši ljubitelji velikega platna pa so ga občudovali v vlogi Robausa Rawsa v noro uspešni franšizi o čarodeju Harryju Potterju. Tudi ta lik je bil mračnjaški, kar pa ne pomeni, da ne bi bil Rickman odlična izbira za Charlesa.

Curtis je prav tako razkril, da bi moral lik Charlesa dobiti samostojni film, medtem ko sta bila oba dela filma Pravzaprav ljubezen (Love Actually), ki ju je prav tako napisal, mišljena kot samostojna. Je pa priznal, da bi bila filma po njegovi zamisli zagotovo neuspešna. Curtis je nedvomno kralj britanske produkcije romantičnih komedij, saj je prav tako avtor norih uspešnic Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones. Pravi, da se namerava leta 2020 upokojiti, ko bo praznoval 64. rojstni dan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije