SPLETNI KONCERT

Gianni Rijavec, kot ga še niste videli

Obeta se romantični koncert, ki ga boste lahko spremljali tudi na naši spletni strani.
Fotografija: FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Osebni arhiv

Naše bralce naslednji teden čaka prava glasbena poslastica. Romantični koncert Giannija Rijavca z naslovom Pod lipo od none. Na podlagi novonastale skladbe Lipa od none je imel koncert na domačem dvorišču na Trnovem pri Gorici. Na kraški domačiji s kamnitim dvoriščem, kamnitimi vodnjaki, značilnim kraškim kamnitim portalom stoji mogočna, skoraj 200 let stara lipa. Mogočno drevo daje mnogim generacijam navdih za ustvarjanje in poleti nudi odlično senco za druženje.

Glasbeniku je dala lipa navdih za pesem o druženju, ki ga ljudje še posebej v zadnjem času zaradi pandemije zelo pogrešamo. Govori pa tudi o sodobnem načinu življenja, ko smo vsi v nenehnem hitenju in nam življenje dobesedno polzi iz rok.

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv
Lipa in pod njo hrastova miza čakata, da se vrnemo pod krošnjo in ustavimo čas, ustavimo sebe, se napolnimo z energijo za življenje, nadihamo čistega, svežega zraka. Vabi nas k razmisleku o trenutku, ki ga živimo. Gianni Rijavec je tako kot vedno nastopil s svojim belim klavirjem, ki je bil postavljen pod lok kamnitega portala. V spremljevalnem ansamblu sta nastopila Matjaž Švagelj in Metod Štrukelj. Gre torej za akustični koncert z večglasnim petjem v refrenih.

Rijavec je poleg nove pesmi Lipa od none predstavil svoje nove romantične balade Soča, Ti si lepa kot pomlad, Ljubezen, Tvoj poljub, Ogenj ljubezni, Sanje, Pogrešam te.

Koncert je torej postavljen v romantično okolje glasbenikove kraške domačije in bo na sporedu 19. septembra ob 21.10 na TV3 in portalu slovenskenovice.si.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije