SLOVENSKA PEVKA

Gaja Prestor: Okej je, če nisem takšna kot dekleta iz revij

Širša javnost jo je spoznala na letošnji Emi, kjer se je predstavila s pesmijo Verjamem vase, a Gaja svojo podobo že dlje ustvarja na družabnih omrežjih, kjer ji sledi več kot 50.000 ljudi.
Fotografija: Gaja Prestor FOTO: Samanthakandinsky
Odpri galerijo
Gaja Prestor FOTO: Samanthakandinsky

Videli smo vas na letošnji Emi, a glede na dogajanje z letošnjo Pesmijo Evrovizije ste morda lahko celo malo veseli, da niste zmagali?

Nisem posvečala preveč pozornosti temu, kaj bi bilo, če bi zmagala. Preprosto sem sprejela dogajanje in nadaljevala svojo pot. Če bi zmagala, bi bilo gotovo malo neprijetno. Nihče si ne želi, da se mu zgodi kaj takega. A zmagovalki bo omogočen nastop na evrovizijskem odru prihodnje leto, zato ne bo prikrajšana.

Je nastop na Emi kljub temu pomenil mejnik v vaši karieri?

Zagotovo. Moje dolgoletno delo je peljalo do te prelomnice. Vedno sem si želela nastopiti na odru Eme, to je bil cilj, ki sem ga dosegla. Zdaj je napočil čas, da si postavim nove cilje.



Sodelujete z Žanom Serčičem, ki ustvarja glasbo tudi za Evo Boto. V nedavnem intervjuju nam je zaupala, da jo je prav on spodbudil, da je začela sama ustvarjati glasbo. Kako je videti vajino sodelovanje?

Z Žanom sva skupaj ustvarila vse moje pesmi. Spoznala sva se leta 2016 in začela na instagramu, kasneje pa še v živo. Od nekdaj sem rada pisala besedila in melodije, Žan pa mi je dal motivacijo in oporo, da so pesmi postale takšne, kot morajo biti. Nekatere v celoti napišem sama, nekatere on, včasih napiševa vsak pol melodije ali besedila. Pesem dobi obliko, ko združiva ideje.

Doslej ste izdajali single, načrtujete tudi izdajo albuma ali se vam to zdi preživeta glasbena oblika?

Izdala sem šest singlov, o katerih sem mislila, da bodo na mojem prvem albumu. Vendar sem se po dolgem premisleku odločila, da prvi album ne bo vseboval starih singlov in ne bo izdan v bližnji prihodnosti. Vzela si bom čas in morda poskusila še kak drug glasbeni slog. Nikamor se mi ne mudi, ni pomembno, ali bo album izdan leta 2020 ali 2023.

Gaja Prestor. FOTO: osebni arhiv
Gaja Prestor. FOTO: osebni arhiv


Tako v pesmih kot intervjujih ste odkriti o tem, da ste imeli težave s samopodobo, a vaša podoba na instagramu govori povsem drugo zgodbo. Je to le maska ali ste težave premagali?

Vsak posameznik se vsak dan srečuje z različnimi dražljaji iz okolja, ki lahko vplivajo na njegovo samozavest in samopodobo. Živimo v svetu, polnem lepotnih in kariernih idealov. V najstniških letih sem bila veliko notranjih bojev, da sem si dovolila biti takšna, kot sem. Spoznala sem, da je okej, če nisem takšna kot vsa dekleta v revijah. Na instagramu se trudim čim bolj iskreno deliti nasvete, sploh za odraščajoča dekleta. Želim biti blizu svojim oboževalcem in sledilcem, da se ob mojih objavah ne počutijo slabo. Seveda se tudi sama še vedno kdaj srečam s pomanjkanjem samozavesti ali pa trčim ob temne vzorce preteklih let, a sem jih spravila pod nadzor. Vse je v naših glavah. Tako kot bomo razmišljali o sebi, tako se bomo tudi počutili v svoji koži.

Pravite, da niste spletna vplivnica, a na instagramu imate več kot 50.000 sledilcev. Le zaradi glasbe?

Težko bi se opredelila zgolj kot vplivnica, čeprav poleg glasbe sodelujem tudi z določenimi podjetji in delim nasvete o življenju in odraščanju. Še naprej se bom trudila, da bom objavljala čim več glasbenih vsebin. Moj profil preprosto izraža to, kar sem, kreativna, razgledana, rada se preizkušam na različnih področjih. Vsakdo ima svoj razlog, da mi sledi, morda zaradi glasbe, nasvetov, navdiha ali pa samo zato, ker ljudi zanima, kaj počnem v prostem času.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije