RAZLIČNI INTERESI

Frajerke so se razšle

Ansambla Frajerke, katerih dekleta so navduševala tudi na festivalih, ni več. Razšle so se že junija, zadnji skupni nastop pa jih čaka 29. septembra v Avstriji.
Fotografija: Frajerke v svojih dirndlih lani na vurberškem festivalu. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Frajerke v svojih dirndlih lani na vurberškem festivalu. FOTO: Mojca Marot

Andreja Grosek, Marjetka Gričnik, Lidija Križnik in Tamara Vandur, ki smo jih poznali pod imenom Frajerke, v tujini pa pod imenom Die Oberkrainer Dirnd'l, ne nazadnje so se tudi oblačile v dirndle, so se po dobrih štirih letih razšle.

Lani na ptujskem festivalu. FOTO: Mojca Marot
Lani na ptujskem festivalu. FOTO: Mojca Marot
»Ja, res je, informacija je točna. Skupno pot smo sklenile že junija, zadnji nastop pa nas čaka 29. septembra v Wolfsbergu v Avstriji. Uvrstile smo se namreč v finale Austria sucht den Volkmusik Star, kar bi lahko prevedli v tekmovanje za avstrijsko narodno-zabavno zvezdo, zato moramo zdaj oddelati še ta finalni nastop. Sicer pa je tako, da se vsaka zgodba enkrat konča, in se je tudi naša. Razšle smo se zaradi različnih interesov, saj se vsaka vidi v nečem drugem, a ostajamo v dobrih odnosih. Ne nazadnje smo skupaj preživele veliko časa na raznih nastopih, tudi festivalskih, pa tudi v studiu. In vse pesmi smo posnele ter izdale na zgoščenki, kar je bil tudi naš cilj,« nam pove kitaristka Marjetka Gričnik.

Njihova vodja je bila sicer basistka Andreja Grosek, znana tudi kot citrarka v prav tako nekdanjem ženskem ansamblu Iskrice. »Žal je tako, da so se naše poti razšle,« nam je pritrdila Groskova. Frajerke so marca letos, po štirih letih trdega dela, pripravile tako imenovano frajerišenje ter ob izdaji prvega in očitno zadnjega albuma skupaj zarezale v veliko torto. Album je izšel pri založbi Vox, naslovile so ga po enem od svojih valčkov Tam, kje je moje srce doma. Konec marca so se s polko Dupleška deklina, ki jo je v celoti ustvarila Vera Šolinc, ki je bila tudi njihova mentorica, predstavile v oddaji Slovenski pozdrav, kjer so se borile za uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček.

Takole je priznani stilist in frizer Jurij Kesser, preden so stopile na oder na katerem festivalu, urejal frizure Frajerkam. FOTO: Mojca Marot
Takole je priznani stilist in frizer Jurij Kesser, preden so stopile na oder na katerem festivalu, urejal frizure Frajerkam. FOTO: Mojca Marot
Posebne pa so bile tudi po tem, da so na skoraj vseh pomembnejših nastopih imele s seboj osebnega frizerja. To je bil znani ljubljanski stilist in frizer Jurij Kesser. Njihovo frajerišenje, ki se ga je udeležilo veliko glasbenih prijateljev, pa je odlično uspelo. Takrat je Andreja Grosek zatrdila, da gotovo ni bilo zadnje. A življenje je nepredvidljivo in verjetno še niso slutile, da bodo le tri mesece po tem, ko so zarezale v frajersko torto, oboževalcem pomahale v slovo in šle – vsaka svojo pot. A njihove skladbe seveda ostajajo v zakladnici narodno-zabavne glasbe, sicer pa bomo dekleta, verjetno v drugih sestavih, na glasbeni poti zagotovo še srečevali. Morda pa si čisto po frajersko tudi kdaj premislijo in se znova zberejo. Življenje je, kot vemo, nepredvidljivo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije