PRVI ALBUM

Frajerke razrezale frajersko torto

Po štirih letih trdega dela so izdale prvi album. V tujini dekleta poznajo pod imenom Die Oberkrainer Dirndl'n.
Fotografija: Frajerke vedno nastopajo v dirndlih, za njihov popolni videz na nastopih, predvsem pa frizure, skrbi stilist Jurij Kesser. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Frajerke vedno nastopajo v dirndlih, za njihov popolni videz na nastopih, predvsem pa frizure, skrbi stilist Jurij Kesser. Foto: Facebook

Caffe bar Fur-či je bil ravno pravšnja lokacija za edinstveno zabavo štirih frajerk, deklet, ki so pred štirimi leti ustanovile ansambel Frajerke in do danes postale prepoznavne na domači in tudi tuji narodno-zabavni sceni.
Frajerke vedno nastopajo v dirndlih, za njihov popolni videz na nastopih, predvsem pa frizure, skrbi stilist Jurij Kesser. Foto: Facebook
Frajerke vedno nastopajo v dirndlih, za njihov popolni videz na nastopih, predvsem pa frizure, skrbi stilist Jurij Kesser. Foto: Facebook

Članice so Andreja Grosek, Marjetka Gričnik, Lidija Križnik in Tamara Vandur, ki so se v preteklosti že predstavile na številnih festivalih domače glasbe. Letošnje, četrto leto delovanja pa bo, kot vse kaže, prav posebno in si ga bodo brez dvoma zapomnile vsaj po treh stvareh. Nedavno so se udeležile tekmovanja Austria sucht den Volkmusik Star, kar bi lahko prevedli v tekmovanje za avstrijsko narodno-zabavno zvezdo, kjer so se uvrstile v nadaljnji krog in še čakamo na njihov končni dosežek.

Mimogrede, njihova pevka Lidija Križnik odlično govori nemško, zato se dekleta v tujini, kjer nastopajo pod imenom Die Oberkrainer Dirndl'n, prave zvezde in se odlično znajdejo. In seveda nastopajo v dinrdlih, kar v tujini tudi nekaj šteje.
Torte je bilo dovolj za vse. Foto: Facebook
Torte je bilo dovolj za vse. Foto: Facebook

V začetku leta so posnele vse skladbe za prvi album, ki je prav zdaj izšel pri založbi Vox, naslovile pa so ga po enem od svojih valčkov z naslovom Tam, kje je moje srce doma. Prav tako so v začetku leta izvedele, da se bodo s polko z naslovom Dupleška deklina, ki jo je v celoti ustvarila Vera Šolinc, borile za uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček. V oddaji Slovenski pozdrav bomo njihovo polko slišali zadnji petek v marcu. A predvsem izid njihove prve zgoščenke je bil že dovolj velik razlog za praznovanje, za žur oziroma za Frajerišenje, kot so dekleta sama naslovila večer, v katerem so se jim pridružili številni gostje.

»Bilo je nepozabno, pestro, vsi izvajalci so bili odlični, enako tudi glasba, ki je bila raznovrstna, za vse okuse. In predvsem zabava je trajala do jutranjih ur,« nam je povedala Andreja Grosek, basistka in citrarka v ansamblu. Uvodoma so se zahvalile vsem, ki so jim kakor koli pomagali, da je prišlo do tega dogodka in izdaje albuma.


Zatem so izmenično s Frajerkami za veselo vzdušje skrbeli njihovi glasbeni prijatelji: Akordi, Peklenski muzikanti pa Murni in skupina Skater. Trebušna plesalka Ašajt je nekaterim dvignila pritisk, v pozitivnem smislu seveda, z odličnim vokalom pa je občudovanje požela tudi Eva Šolinc z bendom, ki nastopa pod umetniškim imenom Evita. Zapela je nekaj zabavnih svetovnih uspešnic, Frajerke pa presenetila s prav posebno skladbo Ne obžalujem, ki jo je zanje priredila v zabavne ritme.

Melodijo je spisala sama, besedilo pa je ustvarila njena mama Vera Šolinc, ki je tudi sicer avtorica besedil skladb, ki jih izvajajo Frajerke. »Zvenelo je res vrhunsko,« pove Andreja Grosek. Sicer pa je za popoln videz vseh štirih frajerk in njihove top frizure ves večer skrbel stilist Jurij Kesser. Večer so sklenile z narodno-zabavno glasbo in razrezom posebno frajerske torte, ki je je bilo dovolj za vse nastopajoče glasbenike in druge prijatelje, donatorje ter studijske mojstre.


»Ponosne smo na naše prvo Frajerišenje, ki je res odlično uspelo in zagotovo ni bilo zadnje. Sploh pa smo vesele, da smo po štiriletnem trdem delu dočakale rojstvo prve zgoščenke. Dogodek, ki ga ne pozabiš nikoli,« so misli strnila vsa štiri dekleta. Frajerke so torej svoje delo opravile prav po frajersko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije