KRALJICE IN KRALJI FRAJTONARICE

FOTO: Slatinčan in Korošice v evropskem vrhu

Absolutna evropska prvakinja na frajtonarici je Tina Kalajžič, ena od treh varovank Klemna Rošerja, ki so dosegle izjemen uspeh.
Fotografija: Klemen Rošer s Tino Kalajžič, absolutno evropsko prvakinjo v igranju na diatonično harmoniko. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Klemen Rošer s Tino Kalajžič, absolutno evropsko prvakinjo v igranju na diatonično harmoniko. FOTO: Osebni Arhiv

Absolutna zmagovalka letošnjega 25. evropskega prvenstva v igranju na diatonično harmoniko, ki je potekalo v italijanskem Attimisu, je Tina Kalajžič z Raven na Koroškem. Je le ena od treh učenk Glasbene šole Rošer, ki so se na to tekmovanje pripravljale pod mentorstvom Klemna Rošerja in vse tri dosegle izvrsten rezultat.

Serijski zmagovalci

Danaja Grebenc, pred mesecem mladinska svetovna prvakinja, zdaj še absolutna evropska podprvakinja FOTO: Web
Danaja Grebenc, pred mesecem mladinska svetovna prvakinja, zdaj še absolutna evropska podprvakinja FOTO: Web
Poleg Tine sta to še Kaja Završnik iz Dravograda, ki je zasedla drugo mesto v starostni skupini od 11 do 14 let, ter Danaja Grebenc, ki je v tej starostni skupini osvojila prvo mesto. Tina si je prvo mesto v starostni skupini od 15 do 18 priigrala z najvišjim številom točk, 99 od sto možnih, in tako postala tudi absolutna evropska prvakinja za leto 2019.

Več kot očitno je, da mentor Klemen Rošer odlično opravlja svoje delo, saj na to tekmovanje učence uspešno pripravlja že vrsto let. Do danes so osvojili kar deset prvih, šest drugih in tri prva mesta. Naziv absolutnega evropskega prvaka so si priigrali že trije: leta 2013 Marko Gostenčnik, lani Martin Golič, letos pa Tina Kalajžič.

Svetovni prvak Nejc Pačnik s svojim učencem Jako Plevnikom. FOTO: FB
Svetovni prvak Nejc Pačnik s svojim učencem Jako Plevnikom. FOTO: FB
Odličen mentor je tudi Nejc Pačnik, ki je pred štirimi leti pometel z mednarodno konkurenco in postal svetovni prvak in prvi Slovenec, ki se ponaša s tem naslovom. Njegov učenec Jaka Plevnik je namreč na evropskem prvenstvu v Attimisu prav tako osvojil prvo mesto med harmonikarji v kategoriji nad 18 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije