KMALU KONCERT

FOTO: Na odru se razdaja

V Ljubljano prihaja Marija Šerifović. Zanimiv odnos z Jeleno Karleuša.
Fotografija: Marija Šerifović je izjemna vokalistka. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Marija Šerifović je izjemna vokalistka. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv

Srbski glasbeni zvezdnici Marija Šerifović in Jelena Karleuša že dlje begata oboževalce s svojim odnosom. Ti si belijo glavo s tem, kakšen je v resnici. Se pevki ne prenašata, se razumeta, so njuni prepiri občasni? V šovu Zvezde Granda, ki po gledanosti podira rekorde, sta obe mentorici in žirantki in zadnje časa se je med njima prav tu najbolj kresalo. Po nekakšnem splošnem mnenju naj bi pri tem prednjačila Šerifovićeva, a niti Karleuševa ni kaj dosti zaostajala. Šlo je za prave spopade pred TV-kamerami in nedvomno se bodo še nadaljevali.

Marija Šerifović je izjemna vokalistka. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Marija Šerifović je izjemna vokalistka. FOTOGRAFIJE: Osebni arhiv
Obe pevki, ki spadata med največje srbske glasbene zvezdnice, ocenjujeta in izbirata tekmujoče kandidate za nadaljnje uvrstitve v šovu, vsaka pa je, kot preostali žiranti, imela svojo skupino, kateri je bila mentorica. V eni od oddaj pretekle sezone Zvezd Granda je, po navajanju srbskih medijev, proti eni od žirantskih kolegic celo vrgla stol. Zato se viharjem, niti v televizijskem studiu, ni bilo mogoče izogniti. Karleuševa je denimo ob neki priložnosti po nastopu varovanca Šerifovićeve rekla, da ne bo nikoli zvezda. Slednjo je to tako razburilo, da je skočila pokonci, stekla do kolegice in ji z roko prekrila usta, kričeč: »Zapri ta usta!« Karleuševo je pred kamerami v oddaji polila z vodo, vendar naj bi bilo to po nesreči med pitjem zaradi smejanja duhoviti pripombi enega od žirantov.

Njun odnos je res nenavaden. Enkrat druga drugi javno dajeta podporo, nedolgo zatem pa izbruhne konflikt. Karleuševa je bila denimo na lanskem koncertu v Sarajevu Marijina gostja. Šerifovićevo, ki bo ta petek, 18. oktobra, nastopila v ljubljanski Hali Tivoli, smo povprašali, kakšen je njun odnos v resnici. Je Karleuševa res najbolj zloglasna srbska estradnica? »Razumem, da Jelene mnogi ne morejo razumeti na pravi način, vendar mi ni všeč ta konstatacija, da je zloglasna. Ona je samo drugačna. Midve sva v zelo dobrih odnosih. Ne druživa se zasebno, a sva v kontaktu in imava lep človeški odnos,« odgovarja.

Verjetno bo takšen odgovor marsikoga presenetil, saj v medijih tako rekoč kar vrvi od njunih sporov in podobnega, poleg tega je Šerifovićeva zelo neposredna in velja za osebo, ki glasno in naravnost pove, kaj misli. »Še ostrejša in konkretnejša stališča imam o vseh temah, a na prošnjo svojih PR-menedžerjev jih izražam v omejenih količinah, ker bi mediji v Srbiji naredili pravi cirkus, če bi povedala in rekla vse, kar mislim,« poudari.

Izkrivljena slika

Pravi, da na estradi nima prijateljev.
Pravi, da na estradi nima prijateljev.
Ali takšno sliko, kakršno ima občinstvo o njej, ustvarjajo tudi mediji? Jih krivi zanjo? »Srbski mediji so postali tako lačni, da me šokira, kaj vse preberem o sebi. Nisem prepirljivka, ne tožim in ne demantiram, sem pa alergična na neresnice ne glede na to, kako banalne ali nenevarne so. O meni, kot o mnogih mojih srbskih kolegih, lahko redko preberete kakšno normalno stvar, zato je res, da se o nas prek medijev v javnosti pojavlja izkrivljena slika. Na vso srečo obstajajo družabna omrežja, kjer imajo vsi, ki spremljajo moje delo, možnost, da me spoznajo.«

Pravi, da prijateljev na estradi nima. »So kolegi, ki jih cenim in se družimo, ne morem pa reči, da mi je kateri bližnji prijatelj,« pojasni na kratko. Kakor koli, kot obljublja in kot je pričakovati, bo koncert v Tivoliju zagotovo poslastica za njene oboževalce. Na odru se razdaja, njeni produkcijsko dovršeni koncerti navdušijo. Navsezadnje je Šerifovićeva nedvomno ena najboljših vokalistk na območju nekdanje Jugoslavije, o čemer priča tudi njena priljubljenost. 
Njeni nastopi so vselej doživetje.
Njeni nastopi so vselej doživetje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije