NADARJENE MISSICE

FOTO: Miss Zemlje po stopinjah Rebeke Dremelj

Najprej krona, nato petje, potem pa še marsikaj drugega, tudi zdravljenje konj in govedi.
Fotografija: Iz bazena FOTO: MISSEARTH
Odpri galerijo
Iz bazena FOTO: MISSEARTH

Za naslov Miss Earth Slovenija, po domače miss Zemlje, in uvrstitev na mednarodni izbor lepotnega tekmovanja, ki skupaj z Miss World, Miss Universe in Miss International velja za eno od štirih največjih in najbolj uveljavljenih lepotnih tekmovanj na svetu, se je lani potegovalo 11 Slovenk.

Strokovno žirijo je najbolj prepričala Danijela Burjan iz Zreč, ki bo čez približno štiri mesece napolnila 24 let. Štajerka študira na fakulteti za veterino v Ljubljani in pravi, da je njena največja želja, da bi se v prihodnosti ukvarjala z zdravljenjem velikih živali, kot so konji in govedo.

Med 12 najlepšimi

Nato jo je mahnila na svetovni izbor, tam pristala med 12 najboljših, zdaj pa je posnela in predstavila svoj prvi singel. Za glasbo in produkcijo izdelka z naslovom Taka, kot sem je zaslužena novonastala produkcijska ekipa FactoryEleven, pri godalnem aranžmaju pa je na pomoč priskočil Anže Rozman, ki trenutno ustvarja v Los Angelesu v studiu znanega filmskega skladatelja Hansa Zimmerja. Za modni styling pa je Danijela zaupala Jerneji Podbevšek Zembrowskyy.

Prepevajoča miss Zemlje FOTO: P. R.
Prepevajoča miss Zemlje FOTO: P. R.


»Rada bi se predstavila javnosti kot mlada umetnica, ki želi pokazati nekaj drugačnega in svežega. Taka, kot sem govori o mojem ustvarjalnem izrazu, ki je velik del mene, in o zunanji podobi, ki prevečkrat zaslepi vsebino posameznika. S skladbo želim ljudem pokazati del sebe, ki ga še ne poznajo,« pove aktualna misica, bodoča veterinarka za konje in govedo in po novem tudi glasbenica, ki stopa na pot multipraktika, kot dobrohotno pravijo Brežičanki Rebeki Dremelj.

Balkanski oskar za Dremljevo

Kot se spomnimo, je Dremljeva postala misica leta 2001, leta 2008 se je v finalu prireditve Ema 2008 s pesmijo Vrag naj vzame uvrstila na Eurosong,, ki je v Beogradu potekal od 20. do 24. maja 2008. Rebeka je nastopila prvi večer predizbora kot ena od 19; bila je enajsta in se ni uvrstila med deset najboljših, ki so se imeli priložnost pomeriti v finalnem tekmovanju. Rebeka se je preizkusila tudi kot oblikovalka spodnjega perila in ustvarila svojo blagovno znamko Rebeka's dream, ki pa se je na trgu obdržala le krajši čas. Vodila je televizijske oddaje, dobila celo balkanskega oskarja za nastopanje in prepevanje.

Misica na Filipinih FOTO: MISSEARTH
Misica na Filipinih FOTO: MISSEARTH


»Začela sem peti v šolskih in lokalnih pevskih zborih, pozneje pa sem se vpisala v nižjo in srednjo glasbeno šolo opernega petja. Skozi celotno pot me je spremljala predvsem glasba staršev, največji vtis pa je name pustila glasba legendarnega Georgea Michaela,« še dodaja glasbenica, misica in bodoča veterinarka Danijela Burjan. 

Rebeka Dremelj kot misica leta 2001 FOTO: DEJAN JAVORNIK
Rebeka Dremelj kot misica leta 2001 FOTO: DEJAN JAVORNIK

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije