GLASBENE NAGRADE

FOTO: Lezbično-erotični duet izrezali, nagrajence preganjali z odra

Kacey Musgrave je prejela grammyja za album leta, Childish Gambino za ploščo leta.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Country pevka Kacey Musgrave je na sinočnji 61. podelitvi glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu prejela pozlačeni gramofon za najboljši album leta (Golden Hour) s katerim je pred tem osvojila tudi grammyja za najboljši country album. Childish Gambino (s pravim imenom Donald Glover) je pobral štiri grammyje, med njimi za ploščo leta (This is America).

Kdo so še nagrajenci?

Za najboljšega novega umetnika oziroma novo umetnico je bila proglašena kosovska Britanka Dua Lipa, ki je tik pred tem izvedla lezbično-erotični duet z ameriško pevko St. Vincent. Na televiziji CBS, ki je prenašala slovesnost, so jo pri prejemu grammyja 'odrezali' in predvajali reklame. Z odra so z glasno glasbo pregnali tudi nekaj drugih umetnikov, ker se je podelitev zavlekla, Cardi B pa so se usmilili, ko je prišla na oder kot prva ženska v zgodovini po grammyja za najboljši reperski album (Invasion of Privacy). Kar nekaj časa je preteklo, preden je našla besede zahvale, zato se je pošalila, da bi morala verjetno najprej pokaditi malce trave.



Childish Gambino je dobil tudi grammyja za najboljšo pesem leta (This is America), H.E.R. (sicer Gabriella Wilson) je dobila grammyja za najboljši R&B album (H.E.R.), Drake je dobil grammyja za najboljšo repersko pesem (God's Plan), Lady Gaga in Bradley Cooper pa za najboljši pop duet/skupina nastop za pesem Shallow z albuma A Star Is BornAriana Grande je prejela grammyja za najboljši pop vokalni album (Sweetener), skupina Greta Van Fleet pa za najboljši rock album (From the Fires).

Brez nekdanje prve dame ni šlo

Grammyje so podelili v 81 kategorijah, podelitev v glavnih pa je v televizijskem prenosu, ki se ga je na odru udeležila tudi nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama, vodila Alicia Keys.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije