SLOVO

Filmski svet žaluje, umrl je priljubljeni igralec

Nastopil je v kultnem filmu.
Fotografija: Filmski svet zavit v črnino. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Filmski svet zavit v črnino. FOTO: Getty Images/istockphoto

Umrl je britanski igralec David Prowse, ki je zaslovel z vlogo Dartha Vaderja iz originalne trilogije znanstvenofantastične sage Vojna zvezd, je danes sporočil njegov agent Thomas Bowington. »Z veliko žalostjo sporočamo, da je Prowse v soboto zjutraj preminil v starosti 85 let,« je zapisal na facebooku. Njegovo smrt je označil za veliko izgubo za milijone ljudi po svetu. »Naj bo sila z njim, vselej!« Prowse, ki je stal za grozečo črno masko negativca Dartha Vaderja v prvotni trilogiji Vojne zvezd, katere prvi del je nastal leta 1977, je po navedbah svojega agenta umrl po krajši bolezni.

Nekdanji bodibilder Prowse je bil izbran za vlogo Vaderja zaradi svoje mogočne telesne postave, saj je v višino meril skoraj dva metra. Glas je liku sicer posodil ameriški igralec James Earl Jones, v prizorih bojevanja pa je Prowsa zamenjal sabljač Bob Anderson, ki je umrl leta 2012 v starosti 89 let.

Prowsova igralska kariera se je raztezala čez pet desetletij, vendar pa mu je prav vloga temačnega gospodarja Sithov v Vojni zvezd prinesla mednarodno slavo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije