NADALJEVANJE

Emily Blunt bo še Mary Poppins

Priprave na nadaljevanje filma o sloviti varuški že potekajo. Bafta prezrla enega najuspešnejših filmov sezone.
Fotografija: Julie Andrews kot izvorna Mary Poppins FOTO: Disney
Odpri galerijo
Julie Andrews kot izvorna Mary Poppins FOTO: Disney

Režiser filmske uspešnice Mary Poppins se vrača je razkril, da že potekajo priprave na snemanje novega dela. Tudi v tem bo glavno vlogo odigrala fantastična Emily Blunt, ki je dokazala, da je vlogi še kako kos, ne zgolj z igralskega stališča, temveč tudi kot pevka in plesalka. Ne nazadnje so ustvarjalci filma večkrat priznali, da so ga posneli prav zanjo. »Smo še v zgodnji fazi, ampak morate vedeti, da obstaja osem knjig, zato imamo veliko materiala za predelati,« je povedal 58-letni Rob Marshall.

»Naše izhodišče so knjige neverjetne P. L. Travers. Toliko, da veste, Emily kar zažari, ko govorimo o tem. Če bi ljudje radi gledali, bomo to naredili.« Že ves čas je slavni režiser zelo naklonjen Bluntovi, prepričan je, da brez nje filma sploh ne bi bilo, zato ni niti malo v dvomih glede nje.


Čeprav je Emily vrhunska v vlogi slovite varuške, ji tega niso priznali v komisiji britanskih nagrad bafta, kjer film ni dobil nobene vidnejše nominacije. Tako se bodo za priznanje v kategoriji za najboljšo igralko potegovale Olivia Colman, Lady Gaga, Glenn Close, Melissa McCarthy in Viola Davis. Doslej je bila Bluntova nominirana za vse večje nagrade od zlatega globusa do screen avtors guild award in critics choice. Nenaklonjenost in vzvišenost do nove interpretacije sta verjetno posledica zavisti in vzvišenosti nad megalomanskostjo projekta, morda tudi do samega žanra.


Prvotni film o varuški Mary Poppins so posneli leta 1964, v nadaljevanju pa poleg Emily igrata še Ben Whishaw in Emily Mortimer kot Michael in Jane Banks, ko odrasteta. Zgodba se začne, ko Banksovo družino pretrese tragična izguba in se pojavi varuška iz otroštva, Mary Poppins, da bi jim pomagala premostiti izzive vsakdana. Časovno je film umeščen v London med veliko depresijo. Nastopajo tudi Lin-Maneul Miranda kot prižigalec luči Jack, Meryl Streep kot Topsy in Colin Firth kot Wilkins. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije