KOMEDIJA

Dolly Parton posnela božični film

Legenda country glasbe nastopa v Božični komediji. Za prizorišče izbrala kar svoj tematski park.
Fotografija: Partonova blesti v novem božičnem filmu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Partonova blesti v novem božičnem filmu. FOTO: Reuters

Da je božič tik pred vrati, nas z oglasi že od novembra bombardirajo ponudniki različnih storitev in izdelkov, tradicionalno pa ne sme manjkati niti starih niti novih božičnih filmov. Temu prepričanju se je pridružila tudi veteranka country glasbe Dolly Parton, ki je za Hallmark ustvarila film Christmas v Dollywoodu.

Dollywood v polnem sijaju

Dollywood je decembra še posebno pisan.
Dollywood je decembra še posebno pisan.
Kakor da njen zabaviščni park ni že dovolj pisan, ga je odela še v praznične filmske barve in se pridružila Hallmarkovi seriji štiridesetih novih filmov, ki jih bo televizijski program (vsakega približno petkrat) predvajal v veselem decembru. Film so posneli pred dobrim mesecem, ekipa je tako za nekaj dni zasedla sloviti tematski park, k projektu pa so povabili tudi predstavnike sedme sile, ki so lahko dokumentirali dogajanje in ustvarjalni postopek številne Hallmarkove ekipe. Dollywood, ki stoji v kraju Pigeon Forge v zvezni državi Tennessee, se je že med snemanjem preobrazil v svojo praznično podobo s številnimi lučmi, okrašenimi smrekami in božičnimi motivi, dogajanje v parku pa vsako leto kronajo s priljubljenim festivalom Smoky Mountain Christmas. Nekaj prizorov so posneli tudi v Vancouvru v Kanadi, glavni vlogi pa so podelili Danici McKellar in Niallu Matterju, v romantični komediji pa samo sebe, seveda, upodobi tudi legenda Partonova.


Vsebine, ki je sicer ni težko predvideti, ustvarjalci niso želeli razodeti, namignili pa so le, da se glavna junakinja Rachel Lewis, samska mamica in producentka z Broadwaya, znajde odgovorna za načrtovanje dollywoodskega decembrskega slavja, tam pa se mora uskladiti z nečimrnim in nejevoljnim Lukom Hakmanom, ki je prepričan, da pri delu ne potrebuje pomoči in se želi Rachel odkrižati. Pri tem se na vse pretege želita izogniti čustvom, ki ju preplavljajo med skupnim druženjem; kakšno vlogo ima Partonova, ni znano, po nekaterih objavljenih odlomkih sodeč pa bo glavni junakinji pomagala do razumne odločitve.
Country glasbenica, ki jih šteje 73 in že več kot pol stoletja uživa izjemne uspehe na odru, je tudi solastnica podjetja The Dollywood Company, ki ponuja številne tematske parke, restavracije in gledališča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije