VIŽE

Dolenjci ga iskreno žlindrajo

Ansambel Roka Žlindre je v soboto začel koncertno turnejo. Spremljajo jih pevke Amabile, s katerimi že dlje sodelujejo.
Fotografija: Ansambel Roka Žlindre se je predstavil v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. FOTO: FB
Odpri galerijo
Ansambel Roka Žlindre se je predstavil v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. FOTO: FB

»Vsak začetek je težek. Iskreno, tudi mi smo bili v soboto na Vidmu v občini Dobrepolje nekoliko nervozni, saj je prvič le prvič. A smo izjemno ponosni, da smo svoj koncert odvodili povsem sami, predvsem pa na to, da je bila dvorana polna do zadnjega kotička. In to je tisto, kar nam tudi največ pomeni,« je po prvem nastopu v nizu štirih dejal Rok Žlindra, harmonikar in vodja Ansambla Roka Žlindre, ki ima ob sebi še ženo, pevko Barbaro, Matica Padaršiča, Kristiana Ovna in Roka Modica.
Z Amabile so sodelovali že lani, na festivalu Slovenska polka in valček. FOTO: osebni arhiv
Z Amabile so sodelovali že lani, na festivalu Slovenska polka in valček. FOTO: osebni arhiv

Pol članov ansambla je iz Sodražice, pol pa iz Ribnice. Če strnemo, so vsi Dolenjci, zato ni čudno, da so mini koncertno turnejo – kot smo zapisali, bodo nastopili še trikrat, in sicer v Logatcu, Moravčah in Komendi – pripravili kar doma.
Prvič so se Ansambel Roka Žlindre in Amabile zelo iskreno na koncertu predstavili minulo soboto na Vidmu. FOTO: Andrej Matič
Prvič so se Ansambel Roka Žlindre in Amabile zelo iskreno na koncertu predstavili minulo soboto na Vidmu. FOTO: Andrej Matič

A na odru Rok in druščina niso sami, družbo jim delajo štiri simpatična dekleta, članice skupine Amabile Manca in Monika Hočevar ter Nika in Polona Škoda, s katerimi so se prvič javno predstavili lani, in sicer na festivalu Slovenska polka in valček s čudovitim valčkom z naslovom Veliko je želja. V njem opevajo življenjsko resnico, da ima vsak človek veliko želja, največja je ta, da bi bil zdrav, saj je zdravje največji zaklad, vreden zlata. No, zdaj ansambel z dekleti nadaljuje sodelovanje na koncertni turneji, ki so jo, kot rečeno, začeli minulo soboto. »Gre za koncert, ki ga seveda izvajamo stoodstotno v živo, na njem pa poslušalcem z inštrumenti in glasilkami iskreno podarjamo zgodbe, ki smo jih napisali v petnajstih letih,« pravi Žlindra.


In dodaja, da je to tako, kot oni znajo: »Malo drugače, po domače. To smo si želeli že nekaj časa.« Da pa ne bi prevladoval moški ego in ker je Barbara v manjšini, so se odločili, da s seboj na koncerte povabijo prijateljice, glasbene kolegice, odlične vokalistke in inštrumentalistke skupine Amabile, ki s svojimi inštrumenti in glasovi podarjajo poslušalcem nekaj priredb slovenskih uspešnic.

Seveda svoje uspešnice izvajajo tudi člani Ansambla Roka Žlindre. Med temi sta valček Pogrešam te in polka Kaj pa vidva, videospot na portalu youtube dosega zavidljivo visoko gledanost. A tudi te uspešnice kot pesmi drugih izvajalcev na koncertih, ki so jih poimenovali Mi ga pa žlindramo iskreno, zvenijo malce drugače. In zakaj ga žlindrajo iskreno?


»Najlepše so zgodbe, ki jih piše življenje. In tudi mi imamo svoje posebne, ki so se nam zgodile v vseh teh letih, zanimive so in zabavne, hkrati pa resnične in zelo iskrene,« sklene Rok Žlindra. Kdor bi fante in dekleta rad videl in slišal v živo, naj pride 15. februarja v Komendo, dan pozneje bodo muzicirali in peli v Moravčah, zadnji dan februarja pa še v Logatcu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije