SEKSTET

Divahana spet v Sloveniji

Po uspehu v Cerknem prihajajo v Izolo, Sežano in Domžale.
Fotografija: Skupino Divanhana sestavljajo vrhunski akademski glasbeniki. FOTO: Retrospektive.org
Odpri galerijo
Skupino Divanhana sestavljajo vrhunski akademski glasbeniki. FOTO: Retrospektive.org

Skupina Divahana velja za eno vodilnih skupin tako imenovanega neosevdaha, se pravi glasbe, ki izvira iz tradicionalnih bosanskih ljudskih pesmi.

Glasbeni sekstet svojo ustvarjalnost črpa z območja Bosne, Kosova, Srbije, Makedonije in Turčije, njihov izraz pa je izviren konglomerat tradicije, popa, klasične glasbe in jazza. Slovensko občinstvo so že navdušili avgusta na festivalu Keltika v Cerknem, lahko jim bomo prisluhnili 27. novembra v Sežani ter 28. in 29. novembra v Domžalah.

Jedro skupine sestavljajo turška pevka ​Suzan Kardes, klarinetist Yunus Emre Ellek ter trobentač Džambo Agušev. Zasedbo Divahana sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki so v skoraj desetih letih delovanja izdali pet albumov, nabrali vrsto koncertnih izkušenj, kar se lepo odslikava na njihovem albumu Live in Mostar iz leta 2017.
Poseben užitek jih je slišati v živo. FOTO: Pr
Poseben užitek jih je slišati v živo. FOTO: Pr

Trenutno na koncertih predstavljajo aktualni album Kardes, ki je izšel letos in vključuje veliko avtorske glasbe. Septembra se jim je na koncertih pridružila diplomantka sarajevske glasbene akademije ​​Šejla Grgić, ki je njihov ustvarjalni izraz še poglobila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije