LOVORIKA

Denisu še eno evropsko priznanje

Zamejski Slovenec, harmonikar Denis Novato, prejel še eno pomembno lovoriko. Letos je bil že v Avstraliji, ta mesec spet potuje v Hongkong, novembra v ZDA.
Fotografija: Denis Novato je v svojo zbirko dodal še eno pomembno lovoriko, stella CEA. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Denis Novato je v svojo zbirko dodal še eno pomembno lovoriko, stella CEA. FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Denis Novato je zadnji dan avgusta prejel še eno posebno evropsko priznanje stella CEA (zvezda CEA), ki ga podeljujejo za umetniške zasluge na harmonikarskem področju. Podeljuje ga Confederation Europea Accordion v kraju Recoaro Terme, kjer so odprli tudi harmonikarski muzej.
S harmoniko navdušuje povsod po svetu.
S harmoniko navdušuje povsod po svetu.

»To je potrditev mojega 30-letnega dela. V tem času sem izdal 33 albumov in prejel eno platinasto ploščo, organiziral vrsto harmonikarskih dogodkov in predstavljal ta inštrument na vseh kontinentih. Samo letos sem že nastopal v Avstraliji in Indiji, še ta mesec spet potujem v Hongkong, novembra pa v Cleveland,« pravi Novato, ki je sicer veliko bolj poznan v tujini kot doma.


Tja ga nenehno vabijo, žal pa je Slovenija za soliste premajhna. »V tujini pa seveda vedno in povsod promoviram lastno slovensko glasbo in harmoniko nasploh. Že kar 16-krat sem gostoval v Ameriki, trikrat sem bil v Avstraliji, dvakrat v Indiji pa tudi na Japonskem, Kitajskem itd. Zelo verjetno sem najbolj aktiven slovenski harmonikar, saj ne živim od poučevanja harmonike kot večina, temveč od nastopanja. Imam tudi lastno linijo harmonik, izdeluje jih podjetje Munda. Konec septembra bom na željo AMISAD organiziral že 24. svetovno prvenstvo diatonične harmonike, ki bo potekalo v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu, častni pokrovitelj dogodka bo predsednik republike. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije