JAMES BOND

Craig se tepe sam, pri seksu potrebuje trenerja

Poškodba na snemanju novega filma o Jamesu Bondu. Svetovalec pri vročih scenah.
Fotografija: Zaradi filmskega alter ega zvezdnik potrebuje zdravniško pomoč. Foto: Guliver/Cover images
Odpri galerijo
Zaradi filmskega alter ega zvezdnik potrebuje zdravniško pomoč. Foto: Guliver/Cover images

Poln je akcije in vratolomnih dogodivščin, začinjenih z romanco in seksom. Podobno razburljivo je snemanje filmov slovitega agenta Jamesa Bonda, še zlasti zadnjih 14 let, odkar ga igra Daniel Craig, prvi filmski Bond, ki se sam loteva večine kaskaderskih podvigov. Neustrašni zvezdnik je zato že ničkolikokrat potreboval zdravniško pomoč in tudi med snemanjem svojega že petega bondovskega filma si je poškodoval gleženj. Toda brez skrbi, operacija in Craigovo okrevanje naj ne bi ogrozila premiere filma aprila prihodnje leto.

Craigova poškodba menda ne bo ogrozila premiere.
Craigova poškodba menda ne bo ogrozila premiere.
V novem filmu bomo spoznali Bonda, ki v pokoju uživa na Jamajki, ko ga za pomoč, ki je ne more zavrniti, prosi prijatelj iz vrst agentov Cie. Bond se poda v lov za skrivnostnim zločincem, ki ga igra Rami Malek. Med snemanjem je Craigu v enem od pregonov pri teku spodrsnilo, da je nerodno padel in si poškodoval gleženj.

Danielu in Ani bo pri žgečkljivih prizorih pomagal koordinator intime.
Danielu in Ani bo pri žgečkljivih prizorih pomagal koordinator intime.
»Stvari niso tako katastrofalne, kot so mislili. Čez en teden bo spet snemal, le malce bo moral paziti na gleženj,« je razkril vir in dodal, da je zvezdnik besen sam nase, da je tako nerodno padel, saj se je na snemanje več mesecev intenzivno pripravljal z osebnim trenerjem. Čeprav ni bilo videti hudo, je igralca vseeno natančno pregledal specialist in sklenil, da bo potrebna manjša operacija. Sledila bosta še dva tedna okrevanja. »Toda operacija in okrevanje ne bosta vplivala na produkcijo in premiero,« so sporočili iz snemalnega studia.

Večino kaskarderskih podvigov izvede sam.
Večino kaskarderskih podvigov izvede sam.
Daniel je že vajen podobnih prisilnih odmorov. Leta 2005, ko si je prvič oblekel Bondov smoking, je že na začetku snemanja izkusil nevarnosti te vloge. Močan udarec v glavo mu je zbil dva zoba, zaradi česar je na snemanje priletel zobni kirurg. Zdravniško pomoč je znova potreboval pri svojem drugem bondovskem filmu Kvantum sočutja, med snemanjem si je natrgal ramensko mišico, poškodoval rebra ter si odrezal vrh prsta, zaradi poškodb obraza pa so tedaj vpregli celo lepotnega kirurga. Pri filmu Spectre si je med pretepaško sceno močno poškodoval koleno, zaradi česar je – podobno kot zdaj zaradi gležnja – potreboval operacijo, kar je ustavilo produkcijo za dva tedna.

Zaradi filmskega alter ega zvezdnik potrebuje zdravniško pomoč. Foto: Guliver/Cover images
Zaradi filmskega alter ega zvezdnik potrebuje zdravniško pomoč. Foto: Guliver/Cover images
Večino tveganih podvigov izvede sam, beži, lovi, strelja in se pretepa brez pomoči, pomoč pa bo vendarle potreboval – pri snemanju vročih prizorov. Producentka Barbara Broccoli je za tokratni film o agentu 007 namreč angažirala trenerja intime, ki bo Craiga in Bondovo dekle Ano De Armas vodil skozi očitno zapletene prizore posteljnih podvigov.


Predvsem naj bi zagotovil, da nobenemu igralcu pri snemanju žgečkljivih scen ne bo neprijetno. »Vse se je začelo spreminjati z gibanjem #MeToo (proti spolnemu nadlegovanju, op. p.). Koordinator intimnosti bo šel z Danielom in Ano skozi scenarij in se prepričal, da jima pri delu ne bo neprijetno,« je še povedal vir in dodal, da bo zraven, ko bodo prižgali kamere. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije