ANSAMBEL TONIJA VERDERBERJA

Biseri iz Bele krajine

Po nekaj letih je Ansambel Tonija Verderberja izdal album z desetimi skladbami z naslovom Če imaš me res rad.
Fotografija: »Instrumentalni polki sta melodični tako kot naši kraji.« FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
»Instrumentalni polki sta melodični tako kot naši kraji.« FOTO: OSEBNI ARHIV

Če imaš me res rad je naslov ene od desetih skladb, ki so na albumu. Dve sta instrumentalni polki, preostale viže so valček Ne pozabi najine ljubezni, polka Stari vlak, valček Velika bela ptica, pri katerem se je ansamblu pridružil pevec Marjan Zgonc, valček Kaj bi jaz brez tebe, polka Biser z gora, valček Odšla od mene je ter valček z zanimivim naslovom Ta veseli valček.
 

Kdaj spet kaj novega? No, zdaj!


»Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega. In res je trajalo nekaj let, da je v 38. letu delovanja našega ansambla zdaj izšel ta težko pričakovani album z naslovom Če imaš me res rad. Sicer pa je to naš 17. glasbeni album,« pravi Toni Verderber, vodja in harmonikar ansambla z zelo prepoznavnim zvenom, ki ga poslušalci ne morejo zgrešiti. Kot še dodaja Verderber, so na albumu zbrali čim bolj izvirne pesmi, tako po tematiki kot glasbenem zvenu.


»In upam, da nam je to tudi tokrat uspelo,« pravi Toni Verderber, ki je za vse napisal glasbo, pri priredbah pa se mu je pridružil sin Domen. »Slednji se je še posebno potrudil, da lepo zveni za nas značilna tamburica. Posnetki so nastajali nekaj let v našem domačem studiu,« nam še pove.


Ljubezen kot rdeča nit


In čemu so izbrali naslov Ne pozabi najine ljubezni? »Rdeča nit tega albuma je ljubezen. Pesem Ne pozabi najine ljubezni je istoimenska kot lani izdan zgodovinsko-ljubezenski roman avtorja Ivana Sivca. In tudi večina drugih govori o ljubezni: Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora in Odšla od mene je. Polka Stari vlak je lepa prispodoba slehernega življenja, na katerega vsi vstopimo, postaje si pa izbiramo sami … Ta veseli valček je poučna skladba, namenjena vsem našim boljšim polovicam,« še razloži. Prav posebna je tudi pesem Velika bela ptica, ki govori o štorklji, posneli pa so jo na pobudo Marjana Zgonca.


»Instrumentalni polki pa sta melodični tako kot naši kraji. Naslov prve je Na Pargo, to je znameniti hrib nad Kolpsko dolino, kamor ljudje pogosto zahajajo, druga pa je razigrana Polanska polka,« še pove Verderber in si želi, da bi se z vsemi skladbami čim bolj približali poslušalcem, ki so jim tudi namenjene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije