LEGENDARNI FILM

Beyonce razveselila svoje oboževalce

Levji kralj bo v novi preobleki bržkone podiral rekorde. Zgodba o ljubezni, družinskih vezeh in prijateljstvu.
Fotografija: Levji kralj prihaja v sodobni tehnologiji.
Odpri galerijo
Levji kralj prihaja v sodobni tehnologiji.

Velja za eno prvih in nedvomno najbolj dobičkonosnih animiranih uspešnic, da se bodo ustvarjalci lotili nove igrane različice, je bilo tako le vprašanje časa. Levji kralj iz leta 1994, ki je tri leta pozneje dobil tudi odrsko uprizoritev in zanjo pobral kar šest uglednih nagrad tony, je pač nepozaben in je ostal v srcih tistih, ki so si ga ogledali v otroštvu in ga danes z navdušenjem ponujajo v ogled svojim malčkom. Zgodba o ljubezni, ponosu, nasledstvu, družinskih vezeh in neomajnem prijateljstvu je vedno aktualna, zato bo Levji kralj zagotovo tudi v novi filmski preobleki podrl marsikateri rekord.

Z bleščečo zasedbo

Glavni junak ganljive zgodbe je Simba, dolgo pričakovani ljubljeni sin mogočnega kralja živali Mufase. Brezskrbno otroštvo se tragično konča, ko Simbov častihlepni stric Scar ubije svojega brata, levčka pa obtoži za njegovo smrt in ga izžene iz kraljestva.

Režijo ima tokrat v rokah John Favreau.
Režijo ima tokrat v rokah John Favreau.
V neprostovoljnem izgnanstvu mladi lev spozna nenavadna prijatelja, svinjo bradavičarko Pumbo in surikato Timona, hudomušna postopača brez vsakršnih skrbi. A ko se bliža čas odraslosti, Simbo obišče duh pokojnega očeta; naroči mu, naj se zoperstavi zahrbtnemu Scaru in zasede svoje mesto na živalskem prestolu. Simbi ob strani zvesto stoji tudi prijateljica in ljubezen iz otroštva Nala.

Glasove bodo junakom tokrat posodili Donald Glover, ki bo Simba, Chiwetel Ejiofor, ki se bo prelevil v zlobnega strica Scara, pa Seth Rogen, Alfre Woodard, Billy Eichner, John Kani, John Oliver in Beyoncé Knowles-Carter, ki bo Simbova ljubezen Nala, zvezdnica pa je seveda tudi prispevala glasbo za film, in James Earl Jones, ki bo znova Mufasa. Režijsko taktirko tokrat v rokah drži Jon Favreau, ki je režiral tudi igrano različico Knjige o džungli pred tremi leti. Ekipi se bo spet pridružil Elton John, ki je za izvirno različico ustvaril tri klasike, Just Can't Wait to Be King, Circle of Life in pesem Can You Feel the Love Tonight, ki si je prislužila oskarja.

Zgodba o nasledstvu, pohlepu in ponosu znova prihaja na velika platna!
Zgodba o nasledstvu, pohlepu in ponosu znova prihaja na velika platna!
Ker ni nikoli prezgodaj za promocijo, je Beyonce oboževalce že razveselila s singlom Spirit, ki se že vrti na radijskih postajah, za film pa je sicer posnela cel album The Lion King: The Gift. Premiera nove različice Levjega kralja bo v prihodnjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije