VLOGA V FILMU

Ben Affleck je hotel biti Shakespeare

Zvezdnik je poskušal izsiliti glavno vlogo v filmu Zaljubljeni Shakespeare. Harvey Weinstein naj bi mu hotel ugoditi, a je to preprečila Gwyneth Paltrow.
Fotografija: Gwyneth Paltrow in Harvey Weinstein sta bila tesna sodelavca. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Gwyneth Paltrow in Harvey Weinstein sta bila tesna sodelavca. FOTO: Guliver/getty Images

V torek se je oglasil sam Harvey Weinstein, da bi zanikal trditve Gwyneth Paltrow, da je želel Benu Afflecku priskrbeti glavno vlogo v filmski megauspešnici Zaljubljeni Shakespeare. »Gwyneth Paltrow je odlična igralka in fantastična oseba, ki se odlično obnese pri pravih projektih,« je povedal Juda Engelmayer, ki predstavlja padlega 66-letnega producenta. »Edini osebi, ki sta se potegovali za glavno vlogo Willa Shakespearja, sta bila Russell Crowe in Ethan Hawke in nihče drug.« Weinstein je dodal, da se je Affleck odlično odrezal v vlogi Neda Alleyna, za katero je bil predviden.

Spomnimo se, da je Gwyneth v uspešnici iz leta 1998 igrala Violo De Lesseps, o filmu pa je spregovorila v nekem intervjuju, saj je minilo 20 let, odkar je prejela zlati kipec za najboljšo žensko vlogo. Sicer je 46-letna igralka med pogumnimi ženskami, ki so obsodile nekoč mogočnega producenta, da jih je spolno nadlegoval. Prav tako naj bi mu preprečila zamenjavo igralske zasedbe. Čeprav Weinstein vse skupaj zanika, je njegova izjava vendarle na šibkih nogah, saj se njegovega predloga o menjavi likov spominjata tudi režiser filma John Madden in producentka Donna Gigliotti. »V zadnjem hipu je Harvey želel, da bi Ben Affleck prevzel vlogo Shakespearja,« je povedala Gwyneth. »Rekla sem ne, tega ne moreš narediti. To mora biti nekdo iz Anglije.«

Gwyneth je Harveyja dojemala kot nasilneža, ki je ustrahoval ljudi. Dolga leta je ima z njim neprestane spore. »Nikoli nisem imela težav s tem, da bi se mu zoperstavila. Nisem se ga bala. Nekaj časa sem imela občutek, da sem obraz Miramaxa, da je moja dolžnost, da se mu upiram.« Velja dodati, da je bila v zvezi z Bradom Pittom, ki je Harveyja pribil na zid in ga opozoril, naj bo spoštljiv do Gwyneth. Sicer pa je bil nekoč mogočni producent obtožen, da je leta 2013 posilil žensko, leta 2006 pa se vsilil neki drugi. Po plačilu milijonske varščine je trenutno na prostosti, vse obtožbe zavrača. Na sodišču se bo moral oglasiti 8. marca na predobravnavnem zaslišanju, sojenje pa se bo začelo 3. junija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije