GLASBENIK IN VINAR

Balkanski Frank Sinatra v Lendavi

Gledališko-koncertna dvorana gosti legendo tamburaške glasbe. Zvonko Bogdan ni le odličen glasbenik, temveč tudi vinogradnik.
Fotografija: Balkanski Frank Sinatra FOTO: Zmlinar.com
Odpri galerijo
Balkanski Frank Sinatra FOTO: Zmlinar.com

Gotovo so redki Slovenke in Slovenci srednje in starejše generacije, ki še niso slišali za srbsko tamburaško zvezdo iz Vojvodine, Zvonka Bogdana. Ne le zaradi glasbe, mnogi ga poznajo tudi kot odličnega vinogradnika in kletarja, saj prenekateri izletnik iz Slovenije med obiskom Srbije, zlasti Vojvodine, obvezno obišče tudi Salaš in Vinarijo Zvonka Bogdana na Paliću pri Subotici. Kot zvezdo tamburaške glasbe, ki ne igra tamburice, in vinarja, ki ne pije vina, opisujejo legendarnega izvajalca tamburaških pesmi Zvonka Bogdana, ki kljub 77 letom še vedno sije v polnem sijaju. Zato niti ne preseneča, da mu nekateri pravijo tudi balkanski Frank Sinatra.

Program bo povezoval Geza Farkaš.
Program bo povezoval Geza Farkaš.

Zvonko s tamburaši iz Novega Sada po mnogih letih spet prihaja v Slovenijo, in sicer na njen skrajni severovzhod. V soboto, 30. marca 2019, bo nastopil v Lendavi. Na koncertu za vse nostalgike bo nastopila še citrarska skupina Új Muravidék. Program bo na stičišču Slovenije, Hrvaške in Madžarske povezoval prekmurski poliglot Geza Farkaš, ki ga z Zvonkom povezuje tudi vinarstvo. Na koncertu bo poskrbljeno za pijačo dobrodošlice, vsak obiskovalec bo dobil Bogdanovo zgoščenko. Omejeno število vstopnic po 19 evrov je na prodaj na blagajni gledališke in koncertne dvorane v Lendavi in Geza Pubu v Beltincih. Na dan dogodka bo cena vstopnice 23 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije