ZVEZDNIŠKA ZASEDBA

Američani snemajo film o Evroviziji

Netflixovi filmski ekipi se je pridružil tudi Pierce Brosnan. McAdamsova in Ferrell bosta kot pevca zastopala Islandijo.
Fotografija: Will Ferrell se je ogrel za nov projekt: film o Evroviziji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Will Ferrell se je ogrel za nov projekt: film o Evroviziji. FOTO: Reuters

Njegova vloga v filmu Evrovizija (Eurovision) verjetno ne preseneča. Rojen je na Irskem, ki je velikokrat slavila na največjem glasbenem festivalu na svetu, pa tudi s petjem ima izkušnje, če sodimo po njegovih odmevnih nastopih v muzikalu Mamma Mia! in nadaljevanju, pa čeprav se na tem področju ni znašel ravno najbolje. Toda Pierce Brosnan se ne boji izzivov, Evrovizija pa veliko obeta, ne nazadnje jo pripravlja filmski velikan Netflix, zato je zvezdnik z veseljem sprejel zanimivo vlogo.


V filmu bo upodabljal očeta obetavnega islandskega glasbenika Larsa Erickssonga (Will Ferrell), ki se mu s pevko Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) ponudi priložnost, da svojo domovino zastopata na velikem odru. Film bo sanjav, a okusen, zagotavljajo ustvarjalci: glavna junaka bosta tako uresničevala visoke cilje in podirala mejnike. Brosnan bo imel stransko vlogo, a bo očarljivi igralec, ki je najbolj prepričal kot agent James Bond, v katerega se je prelevil štirikrat, nedvomno pritegnil veliko pozornosti, si manejo roke ustvarjalci, ki so že začeli snemanje, in sicer v Veliki Britaniji in na Islandiji.

Ferrell: evrovizijski navdušenec

Film bo režiral David Dobkin, scenarij pa sta napisala Andrew Steele in Ferrell, ki je tudi producent. Igralec se je udeležil velikega finala v portugalski Lizboni leta 2018, kjer je začel sestavljati zgodbo prek pogovorov s številnimi tekmovalci v zaodrju in navdušenim občinstvom, McAdamsova pa se je udeležila letošnjega spektakla v Izraelu in nabirala dragocene izkušnje. Še pristavimo, Ferrell je Evrovizijo spoznal prek žene, Švedinje Vivece Paulin, zdaj pa je ameriški zvezdnik veliki oboževalec tekmovanja, od leta 1999 ga redno spremlja, v živo si je ogledal še finale na Danskem 2014.

Nastopil bo tudi Pierce Brosnan, ki ima pevske izkušnje. FOTO: Reuters
Nastopil bo tudi Pierce Brosnan, ki ima pevske izkušnje. FOTO: Reuters

Z distributerjem Netflixom lahko ustvarjalci računajo na velik uspeh, jasno pa je, da bo film odmevnejši po Evropi kakor v ZDA, kjer se Evroviziji ravno ne klanjajo, čeprav je prav to pevsko tekmovanje, ki žanje uspeh že od 1956., pomenilo odskočno desko za številne glasbene zvezde, kot sta švedska zasedba Abba (zmagala je 1974.) in pevska diva Celine Dion, ki je 1988. slavila pod zastavo Švice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije