OD 2. DO 12. LETA

Član Modrijanov skrbi za podmladek: pojoča pobarvanka bo hit

Rok Švab je dobil zamisel za lepo darilo za otroke. Najmlajši se tako učijo peti ljudske pesmi.
Fotografija: Družina Švab ob novoletni smrečici, pod katero je verjetno tudi pojoča pobarvanka Riši in poj. FOTO: Ana Ravnjak
Odpri galerijo
Družina Švab ob novoletni smrečici, pod katero je verjetno tudi pojoča pobarvanka Riši in poj. FOTO: Ana Ravnjak

Pojoča pobarvanka Riši in poj ni samo zabavna, ampak tudi zelo koristna. »Pripravili smo jo z mislijo na najmlajše pa tudi z željo, da ponudimo nekaj drugačnega, s čimer lahko stkemo še tesnejše vezi med otroki in starši in okrepimo medsebojne odnose. In tako je nastala edinstvena pojoča pobarvanka, ki združuje ročno narisane ilustracije in posnetke najbolj znanih slovenskih ljudskih pesmi,« pravi Rok Švab, bolj znan kot harmonikar Modrijanov, ki je tudi sam očka sina Staša in hčerkice Nejli​.

Rok Švab se je pobarvanke lotil z mislijo na najmlajše, saj jim hoče ponuditi nekaj drugačnega.
Rok Švab se je pobarvanke lotil z mislijo na najmlajše, saj jim hoče ponuditi nekaj drugačnega.
»Zavedam se, da smo si postavili velik izziv, a upam, da bo ta pojoča pobarvanka ob poslušanju glasbe in barvanju ilustracij dala domišljiji prosto pot in bodo otroci ob ilustracijah oziroma slikovni interpretaciji ljudskih pesmi te tudi peli in se bodo še naprej prenašale iz roda v rod, kot so se doslej,« razmišlja Rok Švab. Poudaril je, da so vse pesmi zaigrali na ljudske inštrumente – harmoniko, klavir, kontrabas, kitaro, mandolino, bariton, trobento, klarinet, flavto in violino – ter z otroškimi glasbili, kot so triangel in različna tolkala, vokale pa je prispevala odlična mlada pevka Gaby Driggs. Knjižica je primerna za otroke od drugega do 12. leta starosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije