NAVDUŠENI?

Četrti del Matrice je že na poti

Priljubljena trilogija bo vendarle dobila še eno nadaljevanje. Scenaristi so oživili tudi glavna junaka Nea in Trinity.
Fotografija: Med glavnimi vlogami ne bo sprememb.
Odpri galerijo
Med glavnimi vlogami ne bo sprememb.

Mineva 16 let, odkar je Matrica navduševala v kinematografih, ustvarjalci priljubljene franšize pa so napovedali še četrti del filma in seveda neizmerno razveselili oboževalce. Čeprav so leta 2003 tretji film naznanili kot zadnjega, je očitno ustvarjalce pritegnila velikanska priljubljenost avanturističnih in znanstvenofantastičnih žanrov v zadnjih letih, Matrica pa se bo po napovedih strokovnjakov zanesljivo znova prebila prav na vrh.

Vrnitev izvirne zasedbe

Avtorji so postregli že z več podrobnostmi o novem projektu: režisersko taktirko bo znova vihtela Lana Washowski, ki je bila s sestro Lilly soustvarjalka prvih treh delov v franšizi, prav tako se bo podpisala pod scenarij, pri katerem bosta sodelovala še Aleksandar Hemon in David Mitchell, pri produkciji pa bo pomagal avstralski producent Grant Hill. »Številne zamisli, ki sva jih o naši resničnosti raziskovali z Lilly pred 20 leti, so zdaj še relevantnejše. Zelo sem vesela, da so ti liki znova v mojem življenju, in hvaležna za še eno priložnost za sodelovanje s čudovitimi prijatelji,« je dejala Wachowskijeva.

Jada Pinkett-Smith se vrača kot Niobe.
Jada Pinkett-Smith se vrača kot Niobe.

Glavni vlogi bosta znova prevzela Keanu Reeves in Carrie-Anne Moss kot Neo in Trinity, po tej napovedi pa se oboževalci sprašujejo predvsem, po kakšnem zapletu in razpletu so ustvarjalci junaka oživili – na koncu tretjega in takrat napovedano zadnjega filma sta se namreč dokončno poslovila. Med povratniki pa naj bi bila tudi Jada Pinkett-Smith, ki je pri Matrici v vlogi Niobe sodelovala pri drugih dveh filmih, ni pa še znano, kakšna bo usoda Morfeja, ki ga je prvotno upodabljal Laurence Fishburne. Nekateri viri trdijo, da bi to vlogo lahko namenili mlajšemu igralcu, a morebitni kandidati še niso znani, morda pa bodo junaka spretno izločili oziroma nadomestili s kom drugim. Zasedbi se je pridružil tudi Neil Patrick Harris, so še potrdili. Po nekaterih virih naj bi imela Niobe v četrtem filmu še večjo vlogo kakor doslej, morda pa bo nadaljevala tudi svojo romanco z Morfejem, zdaj ugibajo poznavalci, preostale podrobnosti pa bodo verjetno znane šele po premieri.


Kakor koli že, Matrica 4, ki še nima posebnega naslova, bo nared sredi prihodnjega leta, kdaj se bo predstavila v kinematografih, pa še ni znano. Ustvarjalci si vsekakor manejo roke, ne nazadnje so prvi trije deli, Matrica (1999), Matrica Reloaded (2003) in Matrica revolucija (2003), v blagajne prinesli več kot milijardo evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije