TURBOFOLK

Ceca in Aca Lukas bosta zatresla Stožice

Objavljeno 08. december 2018 12.21 | Posodobljeno 08. december 2018 12.21 | Piše: T. P.

Velikana jugoslovanske scene prvič skupaj z dvojnim koncertom. Spektakularen nastop s svetlobnim šovom in videozasloni.

Na koncertni oder bosta prvič stopila skupaj.
Oba sta na glasbeni sceni že približno tri desetletja, nabrala sta si vsak svojo vojsko zvestih privržencev. Kjer koli se pojavita, nizata hit za hitom in žanjeta stoječe ovacije. A čeprav sta Ceca, za nekatere največja zvezda turbo folk glasbe, in Aca Lukas že združila moči in glasbeni naboj v duetu Ne zanosim se ja, še nikoli nista skupaj stopila na oder. Zdaj sta se vendar odločila za skupen koncertni podvig, čast, da ju bodo lahko občudovali skupaj na odru, pa bodo imeli prvi slovenski oboževalci v ljubljanskih Stožicah.

V Stožicah bosta odpela tudi svoj duet Ne zanosim se ja.

image
Pot med zvezde je začel na beograjskem splavu Lucas.
Petnajstega decembra bo v naši prestolnici odmevalo in poskakovalo, v največji slovenski glasbeni areni se bo pisala zgodovina. V Ljubljano prihajata Ceca in Aca, ki bosta prvič prepletla svoje koncertne poti in zatresla Stožice z dvojnim spektaklom. Kajti spektakel vsekakor bo, saj bosta – tako obljubljajo organizatorji – pred desettisočglavo množico zapela v veliki odrski produkciji z bogatim svetlobnim šovom in videozasloni.

Srbska turbofolk diva Ceca je na svet privekala s krstnim imenom Svetlana Ražnatović in glasbeno pot začela že pri rosnih 15 letih. Glasba jo je ponesla v malone vsak kotiček nekdanje Jugoslavije, vsaka njena uspešnica je bila večja od prejšnje. Lahko se pohvali z zakladnico uspehov, med največje spadajo njeni albumi Maskarada, Decenija, Gore od ljubavi in seveda koncert na beograjski Marakani, kamor jo je prišlo poslušat neverjetnih 70.000 ljudi.


15. decembra bodo na svoj račun prišli ljubitelji turbofolka.

Podobno kot Ceca je svojo pot v glasbi že v najstniških letih odkril Aleksandar Vuksanović, bolj poznan kot Aca Lukas, ki mu je odrsko ime prinesel znan beograjski splav Lucas, na katerem je na začetku 90. let nastopal in postal popularen. Nekronani kralj splavov se je na glasbeno nebo prebil z albumoma Pesme od bola in Lična karta, a četri album Nešto protiv bolova je tisti, ki ga je nato dokončno izstrelil na zvezdnato nebo in ga zacementiral kot eno največjih pevskih regionalnih imen.
Deli s prijatelji