55 LET NA ODRU

Častitljiva obletnica znamenite zasedbe New Swing Quartet

Oto Pestner in zasedba New Swing Quartet praznujejo 55 let.
Fotografija: Prvi večji koncert v sklopu turneje se bo zgodil 23. aprila na velikem odru v Celju. FOTO: Dean Dubokovič
Odpri galerijo
Prvi večji koncert v sklopu turneje se bo zgodil 23. aprila na velikem odru v Celju. FOTO: Dean Dubokovič

Letos bodo izjemnih 55 let na odru praznovali vokalist Oto Pestner in znamenita zasedba New Swing Quartet. Na kulturni praznik se je ob 11. uri v njihovi spominski sobi v sklopu Dneva odprtih vrat muzejskih zbirk v občini Šentjur odvil enkraten dogodek, saj se ikone spiritualne in gospel glasbe vračajo na kraj, kjer se je vse skupaj začelo, in s tem svečano odpirajo uvod v obsežno koncertno turnejo z naslovom Oto Pestner in New Swing Quartet 55 let.

V tem letu bodo fantje svoje oboževalce razveselili s kar 55 nastopi doma in v tujini. Najslavnejši trenutek bo zagotovo pozno jeseni z jubilejnim koncertom na velikem odru na eminentnem prizorišču v Ljubljani, kjer bo skupina z Otovim solističnim vrhuncem navdušila oboževalce ob spremljavi simfonikov s priljubljenimi glasbenimi gosti, ki se bodo prišli pokloniti velikim legendam.

Častitljivi jubilej je tudi povod za nastajanje obsežne knjižne monografije o življenju in delu vseh štirih protagonistov Ota Pestnerja, Marjana Petana, Dareta Heringa in Tomaža Kozlevčarja ter zvočnega zapisa z naslovom The Bible z njihovimi najbolj priljubljenimi skladbami, ki bodo predstavljene ob jubilejnem koncertu, hkrati pa Pestner že mesece pripravlja in snema svoj 51. solo album To je življenje, ki bo izšel tako v slovenski kot nemški različici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije