GLASBENO POTEPANJE

Bučarja združila moči

Projekt zasebne glasbene šole S harmoniko po Goriških brdih.
Fotografija: Učenci Glasbene šole Bučar so z Rudijem Bučarjem posneli videospot za skladbo Moja mati ćuha kafe. Fotografiji: arhiv GŠ Bučar
Odpri galerijo
Učenci Glasbene šole Bučar so z Rudijem Bučarjem posneli videospot za skladbo Moja mati ćuha kafe. Fotografiji: arhiv GŠ Bučar

Zasebna Glasbena šola Bučar iz Ljubljane letos zaznamuje deseto obletnico obstoja. Znani so po številnih projektih, s katerimi učencem ponujajo nekaj več kot zgolj klasičen pouk. Med projekti je tudi glasbeno popotovanje po Sloveniji, ki ga organizirajo vsako leto avgusta. Letos bo na vrsti že deveti.
Kar glasbenikov je snemalo ves dan.
Kar glasbenikov je snemalo ves dan.

Kot pravi vodja zasebne glasbene šole in harmonikar Simon Bučar, so dejavni na območju Ljubljane z okolico na Dolenjskem in Primorskem.
»Poleg individualnih ur za vse naše učence vsako leto pripravimo nastop za starše, konec šolskega leta pa še javni koncert glasbene šole. Prav tako vsako leto zadnji avgustovski vikend organiziramo glasbeni projekt, ki traja kar dva dni. Letos, devetič zapored, se bomo odpravili v Goriška brda, zato smo projekt poimenovali S harmoniko po Goriških brdih,« nam pove Bučar, ki obenem vabi k vpisu vse zainteresirane mlade harmonikarje in druge inštrumentaliste in obljublja, da bo prihajajoče leto še posebno pestro in polno dogodivščin, saj praznujejo 10. obletnico ustanovitve glasbene šole.

Na letošnji projekt so se temeljito pripravljali, saj je nekoliko drugačen, še bolj unikaten in poseben. Posneli so namreč videospot s primorskim glasbenikom Rudijem Bučarjem in izbrali priredbo istrske skladbe Moja mati ćuha kafe. »Videospot smo posneli v naravi, v živo z Rudijem Bučarjem, v čudoviti vasi Abitanti v slovenski Istri,« razkriva Bučar. In doda, da so v projekt vključili učence vseh programov, ki jih poučujejo v Glasbeni šoli Bučar, tako da je bil nabor mladih res velik.


»Zbralo se nas je kar sedemdeset. Snemali smo ves dan in ustvarili izdelek, na katerega smo vsi, tako mentorji kot seveda učenke in učenci, zelo ponosni,« še pravi Simon Bučar, ki seveda upa, da bo tudi potepanje po Goriških brdih uspelo in bo izvedljivo. Lani so se na potep odpravili v začetku septembra, in to po Posočju, še pred tem, pred korono, so se odpravili po obrobju treh dežel, Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Potepali so se po naši obali in gorah, tudi ob Kolpi so že bili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije