HOLLLYWOOD

Begunec se vrača, in to dvakrat

Sloviti film iz 1993. bo dobil kar dva remaka Warner Bros. bo ustvaril film, Quibi serijo
Fotografija: Begunec v filmu iz 1993. je bil Harrison Ford. FOTO: Warner Bros
Odpri galerijo
Begunec v filmu iz 1993. je bil Harrison Ford. FOTO: Warner Bros

Za mnoge je Begunec popoln film: napet akcijski triler, odlična igralska zasedba in navdušujoč scenarij. Zaradi vseh teh odlik si ga večina oboževalcev žanra ogleda večkrat in mnogi si redno osvežujejo spomin na čase, ko so filmarji uspešnice ustvarjali z zanimivimi zgodbami in manj s posebnimi učinki. Prav zato je za mnoge Begunec s Harrisonom Fordom in Tommyjem Leejem Jonesom popoln izdelek, nedotakljiv in neponovljiv. Ali pač?

Zasedba še ni znana

Kot kaže, so nekateri prepričani, da je mogoče nekdanjo slavo izpred več kot četrt stoletja obuditi; tako menijo pri Warner Bros., kjer so se odločili za novo različico, nad katero pa bo bdel režiser Albert Hughes. Scenarij bo napisal Brian Tucker, igralska zasedba pa še ni znana. Hughes se običajno loteva režije z bratom dvojčkom, Allenom, s katerim sta ustvarila že uspešno Knjigo odrešitve (The Book of Eli), kaj se nam obeta tokrat, pa je še skrbno varovana skrivnost. Vsekakor obilo akcije in trenutkov negotovosti, zagotavljajo producentje, ki pa se bodo morali pri Beguncu soočiti tudi s tekmecem: pretočno platformo Quibi, ki se je prav tako lotila remaka in bo, kot kaže, celo prehitela Warner Bros. V naslovni vlogi bo nastopil Boyd Holdbrook, po krivičnem obtožen, da je podtaknil bombo na losangeleški podzemni železnici, za petami pa mu bo junak v podobi Kieferja Sutherlanda.

Quibijev Begunec bo menda serija, kot ugotavljajo poznavalci, pa se bo zgodba precej oddaljila od izvirnika. V filmu iz leta 1993, spomnimo, se Ford prelevi v uglednega kirurga, ki z ženo Helen živi idilično življenje v premožni soseski. Toda neke noči Helen umorijo, kirurg pa se znajde v nemilosti roke pravice, ko ga po krivem obtožijo in obsodijo za njeno smrt. Uspe mu pobegniti, za beguncem, ki se krčevito oklepa svobode in želje, da opere svoje ime ter razkrinka ženinega morilca, pa se požene nepopustljivi junak, ki ga igra Jones. Film je doživel izjemen uspeh v kinematografih, odlično so ga sprejeli tudi kritiki; dobil je kar sedem nominacij za oskarja in pobral zlati kipec za stransko moško vlogo, ki jo je vrhunsko odigral Jones.Izvirni film je režiral Andrew Davis, scenarista David Twohy in Jeb Stuart pa sta navdih črpala iz istoimenske serije iz 60. let minulega stoletja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije