HOLLYWOOD

Beetlejuice bo spet strašil že prihodnje leto

K svojima slavnima likoma se vračata Michael Keaton in Winona Ryder. Igralski zasedbi se je kot Winonina filmska hči pridružila Jenna Ortega.
Fotografija: Michael Keaton in Winona Ryder se vračata! FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Michael Keaton in Winona Ryder se vračata! FOTO: Press Release

Pisalo se je leto 1988, ko je nekoliko grozljiva fantazijska komedija Beetlejuice izstrelila med zvezde mladoletno Winono Ryder. Mojstrovina režiserja Tima Burtona je bila prelomna tudi za kariero Michaela Keatona, ki se je zaradi svojega lika zdraharskega duha Beetlejuicea zavihtel med hollywoodske težkokategornike. Seveda je bil film tudi finančni in kritiški uspeh, nadaljevanje je dolgo viselo v zraku, da bi nadležni Beetlejuice znova strašil, a kamere se nikoli niso zavrtele. Do zdaj, ko je v Londonu steklo snemanje nadaljevanja uspešnice, ki naj bi po načrtih v kina prišla septembra prihodnje leto.

36 let po prvem delu prihaja nadaljevanje

Originalna zgodba scenarističnega dvojca Michael McDowell in Warren Skaaren sledi nedavno umrlima zakoncema Barbari in Adamu v podobi Geene Davis in Aleca Baldwina, ki se kot duhova znajdeta ujeta na svojem domu. A ko hiši grozi, da se vanjo vseli nova družina in jo prenovi, na pomoč pokličeta zdraharskega duha, ki začne strašiti in preganjati nove lastnike.

Jenna Ortega se zdi popolna za gotsko komedijo. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Jenna Ortega se zdi popolna za gotsko komedijo. FOTO: Andrew Kelly/Reuters

Kaj se bo dogajalo v nadaljevanju, je še strogo varovana skrivnost, a k svojemu slavnemu liku se zagotovo vrača Keaton, z njim pa bo vnovič pred kamere stopila tudi Winona, ki je pred 35 leti igrala hčerko novih lastnikov vile Lydio Deetz, edino, ki je videla duhove. Ali se vrača še kdo drug iz prvotne igralske zasedbe, ni znano, sta se ji pa na sveže pridružila Justin Theroux in Jenna Ortega. Z Jenno, ki je kot mračnjaška in skrajno čudaška Wednesday Addams navdušila v istoimenski Netflixovi seriji, zdaj pa se bo prelevila v Winonino filmsko hčer, so filmarji očitno zadeli žebljico na glavico. »Jenna kot Winonina hči – popolno!« je tvitnil uporabnik družbenih omrežij, drugi dodal, da si boljšega castinga ne bi mogli zamisliti, tretji pa, da je dvojica Winone in Jenne kot mame in hčere že zdaj ikonska. Therouxova vloga še ni znana. Režiser bo spet Burton, scenarist ​Mike Vukadinovic.

Film je bil finančni in kritiški uspeh. FOTO: Press Release
Film je bil finančni in kritiški uspeh. FOTO: Press Release

Govorice o Beetlejuiceu 2 so se pojavile že v začetku 90. let, ko se je šepetalo, da bo film z delovnim naslovom Beetlejuice gre na Havaje dobil otroško kuliso. A nato iz te moke ni bilo kruha, saj sta Burton in Keaton tedaj svoje moči in čas preusmerila v superjunaško akcijo Batman se vrača. Še en poskus, ki je zastal tik pred začetkom, se je nato zgodil desetletje pozneje, ko naj bi se pred kamere vrnila Keaton in Ryderjeva, a je bil prezaseden režiser Burton. V tretjem poskusu pa je nadaljevanje Beetlejuicea končno uspelo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije