NA SEJMIŠČU

14 bendov na 35-letnici rocka v Radgoni

Na pomurskem sejmišču bodo nastopila številna imena alternativne scene.
Fotografija: Uveljavljena domača težkometalna skupina Crucifixions, ki jo sestavljajo fantje iz Gornje Radgone in okolice, nikoli ne počiva. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Uveljavljena domača težkometalna skupina Crucifixions, ki jo sestavljajo fantje iz Gornje Radgone in okolice, nikoli ne počiva. FOTO: O. B.

Mesto sejmov in penine Gornja Radgona ima bogato glasbeno zgodovino. Letos mineva deset let od ideje, ki je koncertno stagniranje rockerske Radgone zbudila v novo obdobje glasbe. Petintrideset let rocka v Radgoni bodo letos zaznamovali z velikim koncertom 2. novembra, in sicer na pomurskem sejmišču.

Domači bendi še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni sloves in predstavljajo Radgono po vsej državi in tudi onkraj meja. FOTO: O. B.
Domači bendi še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni sloves in predstavljajo Radgono po vsej državi in tudi onkraj meja. FOTO: O. B.
Dogodek, na katerem pričakujejo veliko ljubiteljev tovrstne glasbe, bo v vsakem vremenu, saj je prizorišče pokrito. Gornja Radgona je kot tisočletno mejno območje ter stičišče različnih kultur v zadnjih desetletjih postala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije in iz tujine. Velik del promocije mesta so zadnjih 20 let ustvarjali prav rock koncerti, seveda z roko v roki z domačimi bendi, ki še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni sloves in predstavljajo Gornjo Radgono po vsej državi in tudi onkraj meja.

Ideja je rodila spomin na začetke radgonske alternativne glasbe, ki so jo počastili s koncertom 25 let rocka v Radgoni. Pet let pozneje so v KUD ZRAK idejo še uspešneje nadgradili s 30-ko. Želja je bila, da projekt zaživi vsako leto, a so ga z nastankom Mladinskega centra Gornja Radgona racionalno spreobrnili v klubski, vseslovenski Zlüftaj se!, ki se bo letos predstavil že v svoji 20. izdaji.


Tako so obljubljeno tradicijo predstavitve lokalnih bendov v obliki nostalgične rock fešte nastavili na vsakih pet let. Tokrat bodo na sejmišču nastopila sama znana radgonska oziroma pomurska imena alternativne scene, kot so Odpisani, Wrong, Juff, Brez milosti & Take Nine orchestra, Crucifixions, Majk & Invisible Ink, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Nea, Potato Mushroom, Strain, Anprofešnl, Evil Peanut in Supporting Act. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije