ZVEZDE JIH GLEDAJO

Helena Blagne ne sme preblizu nikomur

Objavljeno 13. avgust 2019 15.46 | Posodobljeno 13. avgust 2019 22.53 | Piše: METKA F. WASSERMANN

Da ne bo varno hoditi preblizu Heleni, kažejo tudi tokratne zvezde, ki pa v podznaku izkazujejo še nekaj, in sicer, da tudi sama ne sme preblizu nikomur.

FOTO: MARKO FEIST
Ko je pred nekaj tedni Helena Blagne, po prepričanju številnih edina slovenska zvezda na naši sceni, praznovala rojstni dan – mimogrede: 56 majev je že za njo –, so ji bile majske zvezde naklonjene. No, bolj ali manj.

Helena je rojena v znamenju bika. In letošnji razpored ozvezdja je bikom napovedoval srečen mesec. Od 6. je bil Merkur v tem znamenju in poudarjal komunikacijske sposobnosti: samozavest, prepričljivost in zgovornost. To je bila tudi odlična priložnost za začetek nove življenjske poti. O tem pa so zvezde spustile nekaj solza, saj vedo, da je za Heleno težko obdobje. Končalo se je sicer lani, ko si je slovenska glasbena diva lahko oddahnila. Ljubljanska okrožna sodnica Vera Gams Premerl je namreč v celoti zavrnila tožbeni zahtevek njenega bivšega moža Mitje Zamana, s katerim je ta zahteval ničnost sporazuma o delitvi premoženja iz let 2006 in 2012.

Sodnica je tudi pojasnila, da je njena stranka med pravdanjem, ki se je začelo 3. aprila pred dvema letoma, dokazala, da je vse ustvarila s svojim delom, da je nekdanjega moža vseskozi preživljala in da je hišo v Žabnici pri Brezovici iz naslova visokih zaslužkov (junija 2018 je sodnici povedala, da so bila 90. leta prejšnjega stoletja glede zaslužkov iz glasbe »zlata doba«) sama kupila leta 1995 oziroma eno leto pred sklenitvijo zakonske zveze ter da ta ne spada v skupno premoženje. Medtem pa Zaman ni imel odprtega niti tekočega računa.

Da ne bo varno hoditi preblizu Heleni, kažejo tudi tokratne zvezde, ki pa v podznaku izkazujejo še nekaj, in sicer da tudi sama ne sme preblizu nikomur.


No, in le kdo ne bi menil, da je za zvezdnico res težko obdobje, ki se je, kot logično nadaljevanje, nadaljevalo še do letos.
Kakor koli, je pa ozvezdje napovedovalo neki »naval ljubezni, uspeha in blaginje«. Povrhu je bilo polno tudi energijsko polje, ki je napovedovalo »neustavljivo privlačno energijo«.

Z biki ni dobro češenj zobati, pravijo ekološko in živinorejsko podkovani kmetje. Tudi z biki, rojenimi v znamenju bika, ne!
Helena Blagne je prvič javno nastopila pri dvanajstih letih na amaterskem tekmovanju Prvi glas Gorenjske na Jesenicah. K odločitvi, da postane profesionalna pevka, je doprinesel uspeh njene skladbe Santa Lucia, ki jo je na tem tekmovanju zapela. Na pevsko pot se je profesionalno podala leta 1986, ko je na makedonskem Makfestu s pesmijo Ko te ni dobila prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije. Leto pozneje je na splitskem festivalu s pesmijo Morje, ljubezen moja dobila prvo nagrado občinstva. Postala je redna gostja in zmagovalka največjih festivalov na prostoru bivše države Jugoslavije.
Leta 1984 je s pesmijo Ne hodi mi preblizu nastopila na Pop delavnici. Vse drugo je zgodovina.

Da ne bo varno hoditi preblizu Heleni, kaže tudi tokratni razpored zvezd, ki v podznaku izkazujejo še nekaj, in sicer da tudi sama ne sme preblizu nikomur. No, vsaj večini ne. »Biki boste v tem času nekoliko bolj čustveni. Potrebovali boste iskrene pogovore o preteklosti. In bolj ko se bomo bližali sredi, bolj boste tudi sami čutili občutek oviranosti in strahu. Četrtkova in petkova intenzivnost škorpijona bo pomagala ozavestiti nekatere problematike odnosov. V soboto in nedeljo boste lažje predelali določena čustva. V ponedeljek in torek boste zelo pridni in odgovorni, vendar čustveno nekoliko potlačeni. V sredo bo stresno ...« Kaj več pa bi bilo celo za Heleno Blagne, slovensko divo, preveč.

Spomin na njeno vlogo kraljice Agave, ki se je pred poldrugim desetletjem v glasbeno-gledališkem spektaklu Bakhantke vdajala orgiastičnemu čaščenju boga Dioniza, ji ne utegne kaj veliko pomagati. Lik Helene Blagne je bil eden najbolj tragičnih v predstavi in kaj hitro se lahko zgodi, da bo toliko in toliko let pozneje ta tragičnost kraljice Agave »preskočila« ob podpori zvezdnatega prahu na divo Heleno. Zato, mlada dama v srednjih letih, pozor!
Deli s prijatelji