ANŽE KUPLENIK

Zmagovalec šova je zasebni kuhar v tujini

Anže Kuplenik se je odpravil na Dunaj, kjer kuha za slovensko družino. Lani je izdal svojo knjigo receptov, izobraževanje v Franciji je padlo v vodo.
Fotografija: Naziv najboljšega amaterskega kuharja v Sloveniji je osvojil leta 2019. FOTO: TOMO JESENIČNIK
Odpri galerijo
Naziv najboljšega amaterskega kuharja v Sloveniji je osvojil leta 2019. FOTO: TOMO JESENIČNIK

Mladi kuhar Anže Kuplenik, ki je zmagal v slovenski različici priljubljenega kuharskega šova MasterChef, je lani izdal knjigo s kuharskimi recepti, koronavirus pa mu je kljub temu prekrižal načrte. Anže se je namreč lani odpravljal na izobraževanje v Francijo, kjer bi se kalil v prestižni kuharski šoli Le Cordon Bleu, a so njegove sanje zaradi pandemije padle v vodo.


Kljub temu pa Anže trenutno živi svoje sanje, saj kot zasebni kuhar kuha na Dunaju, kjer s svojimi dobrotami razveseljuje slovensko družino. Slednja je Anžeta med obiskom na Dolenjskem prosila, če bi zanje pripravljal tradicionalne slovenske dobrote in skrbel za zdravo prehrano, ki jo družina obožuje, mladi kuhar pa je brez večjih pomislekov pograbil to neverjetno priložnost.

»Ponudba se mi je zdela zanimiva in hitro smo našli skupni jezik. Spakiral sem kovčke in odšel na Dunaj, novim izzivom naproti,« pravi mladi kuhar, ki je resnično hvaležen, da je v časih, ki so izjemno težki tudi za gostince, dobil takšno priložnost. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas